Selecteer een pagina

Zoek je een origineel cadeau voor een schrijver of boekenwurm? Neem eens een kijkje bij deze tips.

Boeken van schrijvers aan wie ik les heb gegeven

Polaroidmeisje – Femke Hendriks
Achter het zeer populaire Instagramaccount Polaroidmeisje gaat de verlegen en onhandige Lize schuil. Op haar account vindt ze meer en meer haar eigen stem en durft ze uit haar comfortzone te kruipen. Maar dan krijgt ze een geheimzinnig bericht en verdwijnt ze plotseling…

Verdwenen woorden – Monique de Heide
De zestienjarige Joost gaat een week bij zijn vader in Parijs logeren. Maar als hij uit de trein stapt, is zijn vader nergens te bekennen. Joost gaat op onderzoek en ontdekt dat de verdwijning van zijn vader, een historicus aan de universiteit, te maken heeft met een verloren gewaande drukproef van de beroemdste encyclopedie ooit. Verdwenen woorden is een spannende detective in hedendaags Parijs, gebaseerd op historische feiten en personen uit de Franse revolutie en de tijd van Napoleon. Voor iedereen van 14 jaar en ouder.

Waar blijft die dokter nou? – Selma Mogendorff
In de tijd dat er nog geen mobiele telefoons waren, huisartsen nog iedere nacht en ieder weekend dienst draaiden en men er nog aan moest wennen dat ook vrouwen ‘dokter’ konden zijn, begon Selma Mogendorff met haar praktijk als huisarts. In de dertig jaar dat zij haar beroep uitoefende, heeft ze veel met haar patiënten meegemaakt. Soms werd er gelachen, soms was er een gevoel van onmacht. In Waar blijft die dokter nou? vertelt ze over de niet alledaagse gebeurtenissen die zij als huisarts, alleenstaande moeder en fulltime werkende vrouw heeft meegemaakt.

Het is altijd het goede weer – Jamie Nederpel
Wat als je dit werk niet meer wilt doen, maar niet weet wat je dan wél wilt? Deze en andere prangende vragen over werk en loopbaan bespreekt Jamie in Het is altijd het goede weer. In dit boek vol inspiratie, hoop en inzichten laat ze je op lichtvoetige en spitsvondige wijze jouw eigen antwoorden vinden. Zodat jij zelf op weg kunt naar werk dat past bij wie je van nature bent.

Cadeaus die je creativiteit aanwakkeren

Kerstpakket van boekselen – Loes Vork
Boekselen is een techniek waarbij je een boek dat je niet meer wilt lezen gebruikt als creatieve speeltuin. Boekselen brengt ontspanning, creativiteit en zelfreflectie. Het is een verrassende, toegankelijke hobby voor iedereen met plezier in taal en beeld.

Levenskunstspel – Anky Floris
Dit is een kleurrijk spel dat bestaat uit 52 levenskunstkaarten. Op elke kaart staan een thema, een beeldhaiku en 3 verdiepende vragen. De vragen van het pel wijzen op je mogelijkheden. Ze roepen het mooie in je wakker en nodigen uit tot verdieping.

Gedichten en beeldende kunst – Plint
Plint brengt gedichten en beeldende kunst samen op allerlei uitgaven die een dag net iets leuker maken. Naast de bekende poëzieposters kun je er ook terecht voor kussenslopen, poëzieplacemats, een agenda voor 2021 en nog veel meer.

Geef eens een beleving

Museumkaart
Met de museumkaart krijg je een jaar lang onbeperkt toegang tot 400 musea.

Schrijven Magazine
Wil je een nog betere schrijver worden? Laat je inspireren met tips, tutorials en interviews in dit magazine.

The School of Life
The School of Life is een internationale organisatie die mensen helpt om meer voldoening uit het leven te halen met behulp van inzichten uit de filosofie, psychologie en kunsten. Via de webshop kun je een ticket voor een cursus bestellen maar ook materialen zoals een spel over familie.

Verkrijgbaar in mijn webshop

Kaartenset & schrijfoefeningen Japan
Deze set bevat 10 verschillende ansichtkaarten met foto’s uit Japan. Op de voorkant staat een kleurenfoto. Op de achterkant staat een Japans woord met de Nederlandse vertaling, passend bij de foto. Je kunt de kaarten versturen of bewaren want je krijgt er drie passende schrijfoefeningen bij cadeau.

Schrijfpakket met 1 workshop naar keuze
Via de post ontvang je een pakje met daarin in ieder geval:
– Iets te lezen
– Iets te schrijven
– Schrijfopdrachten
– Ansichtkaarten
Ieder pakket is uniek dus wat je exact krijgt blijft een verrassing. Dat het inspirerend is en je een vrolijk gevoel geeft bij het uitpakken staat vast! Daarbij krijg je een ticket voor een online schrijfworkshop naar keuze.

Tegoedbon
Heb je last van keuzestress? Dan is de cadeaubon een oplossing, zo maakt de ontvanger zelf een keuze. De bon is een jaar geldig en heeft een waarde van € 12,50. Uiteraard wordt de tegoedbon mooi ingepakt per post verstuurd met daarbij een toepasselijk voorproefje. Denk aan een luxe poëziekaart of een notitieboekje.

Denk je nu: leuk en aardig maar ik geef liever iets anders cadeau? Bekijk dan de spelletjes top 3.