Selecteer een pagina

taalvoutjesEen echte spelletjesfan kan ik mezelf niet noemen. Van Rummikub krijg ik buikpijn en bij Monopoly speel ik het liefst de bank. Bij Kolonisten van Catan ben ik de spelregels alweer vergeten als ik eindelijk aan de beurt ben. Om nog maar te zwijgen over het effect van “Mens, erger je niet”

Waar ik wel goed in ben? Taalspelletjes! En nu het heerlijk avondje in zicht komt is iedereen op zoek naar “iets leuks”. Om te bepalen wie als eerst een cadeautje uitpakt of om een samenzijn met familie wat sprankelender te maken. Hierbij mijn top 3.

1. Taalvoutjes kwartet

Bij wijze van grap is begin 2012 een Facebookpagina opgericht met ‘voutjes’. Deze foutjes zijn taalmissers uit de media, maar ook van winkels, bedrijven en particulieren. Om te lachen en stiekem van te leren. En nu hebben ze ook een kwartet! Dat klinkt ongeveer zo: Mag ik van jou in de categorie Media de “Paus op non actief”?

2. Spreekwoordenspel

Dit kaartspel kun je op verschillende manieren spelen. Bijvoorbeeld: raad het spreekwoord bij de tekening, of: leg uit wat de betekenis is van het spreekwoord. Zo ben je wel een avondje zoet, met maar liefst 80 spreekwoorden! Bezint, eer ge begint…

3. Fotokwartet

Heb je niet zoveel met taalfoutjes maar ben je wel dol op kwartetten? Verzamel dan je leukste foto’s, bedenk er categorieën en titels bij en maak zelf een kwartet. Ook een superorigineel cadeau 😉 Je kunt het spel zelf maken bij KwartetCadeau en vervolgens bestellen.