Selecteer een pagina

In 2017 heb ik mezelf een doel gesteld via GoodReads: het voornemen om 50 boeken in een jaar te lezen. Dat is gelukt en ik doe het dit jaar weer. Niet meer dan 50 boeken, ook niet per se minder. Blijkbaar is 50 nu een haalbaar en passend getal 🙂 Eerder schreef ik al eens over het belang van lezen. Graag deel ik de 3 beste boeken die ik in het eerste kwartaal van 2018 gelezen heb.

Toen ik je zag – Isa Hoes
Isa Hoes en Antonie Kamerling ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden. De soap wordt een groot succes. Antonie en Isa worden verliefd en leiden een vrijgevochten leven, terwijl ze de ene rol na de andere spelen in televisieseries, speelfilms, toneelstukken en musicals. De buitenwereld ziet een stralend stel voor de camera’s, privé gaat Antonie gebukt onder een zware neerslachtigheid. Terwijl hij steeds vaker depressief is, probeert Isa haar gezin bij elkaar te houden, tot Antonie op 6 oktober 2010 besluit zijn leven te beëindigen.

Het jaar van Julia – Sheila Norton
Haar carrière staat stil, ze heeft een zeurende moeder en twee dochters met veel interessantere liefdeslevens dan zij ooit heeft gehad. Julia zit in de problemen. Zelfs haar ex-man heeft een irritant perfecte vriendin gevonden, terwijl Julia het moet doen met een onbetrouwbare auto en een bejaarde kat. Als ze erachter komt dat haar dochters een surpriseparty willen organiseren voor haar vijftigste verjaardag, besluit Julia dat het mooi is geweest. Ze vertelt een klein leugentje om die leeftijd een jaar uit te stellen – leeftijd is immers maar een cijfer en Julia was nooit goed in wiskunde. Het ene leugentje leidt tot het volgende en als Julia de aandacht trekt van een jongere man, besluit ze er nog een paar jaar af te trekken.

Lieve Mama – Esther Verhoef
Verpleegkundige Helen woont met haar succesvolle echtgenoot en drie kinderen in haar droomhuis. Het leven lijkt zorgeloos tot die bewuste avond. Ralf, achtien jaar, woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Totdat hij zich laat meesleuren in een crimineel plan. Een overval op de woning van Helen en Werner. Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar daarmee begint de nachtmerrie voor Helen pas…