50 boeken per jaar?

Waarom is het belangrijk voor me: het voornemen om 50 boeken te lezen dit jaar? Ik heb mezelf die vraag gesteld. Wil ik laten zien hoe intellectueel ik ben? Nee, ik lees voor mijn plezier en ben dol op chicklit en spannende boeken. Wil ik laten zien hoeveel tijd ik heb om te lezen? Nee, ik lees vooral in bed voor het slapen gaan en als ik onderweg  ben. Wil ik je onder de neus wrijven dat ik een echte ‘goaldigger’ ben? Nee, ik heb er 32 jaar over gedaan om de discipline op te brengen om daadwerkelijk te registreren welke boeken ik lees. Tja, wat is dan dé reden?

Lezen staat voor mij symbool voor: goed voor mezelf zorgen. Als ik me zorgen maak, een vol hoofd heb en aan het piekeren ben dan heb ik het nodig om daar even uit te ontsnappen. De magische wereld van een boek helpt daarbij. Ik leef mee met de personages en vergeet mezelf en al mijn grote en kleine probleempjes. Wat voor de een mediteren of sporten is, dat is voor mij lezen. Dat ik me heb voorgenomen om dit jaar 50 boeken te lezen is dus een belofte om aardig te zijn voor mezelf. Ik ben nu bezig in boek nummer 47 en aan de hand van dat cijfer kan ik voorzichtig concluderen dat het een bewogen jaar is geweest 😉

Je kunt hier de tussenstand van mijn reading challenge teruglezen, mei 2017.

 

3 thoughts on “50 boeken per jaar?

 1. Lief Kaatje,
  Heel knap van jou om goed voor jezelf te zorgen!!
  Er bestaat een gezegde: wie niet goed voor zichzelf zorgt kan ook niet goed voor een ander zorgen.
  Heerlijk ontspannen een boek lezen, ik kan niets beters bedenken.
  Die challenge haal je op je sloffen….

   • Mooi en knap, maar inderdaad wat voor de één sporten of mediteren, of in je vak studeren is….
    Ik denk dat wanneer je je zelf iets oplegt, bij voorbeeld aan het begin van een jaar, en je hebt dat volbracht volgens “jouw”planning, geeft dat op elk gebied een heel fijn en vooral ook sterk gevoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *