Selecteer een pagina

Karen MeijsDoor de zomerse temperaturen kreeg ik zin om mijn zomertips voor 2014 te schrijven! Deze maand plaats ik iedere woensdag een tip voor een leuk, betaalbaar en inspirerend dagje uit. Je kunt ook de tips van 2013* nog eens bekijken. De eerste tip van dit jaar gaat over mijn liefde voor kersen. Heerlijk toch, zoete fruitbommetjes die direct voor een zomers gevoel zorgen. Lekker om tussendoor te eten, mee te nemen naar een picknick of te verwerken in een kersentaart.

Ik heb me in de winkel wel eens verbaasd over de prijs van een bakje kersen. Zal ik, of toch maar een zelfde hoeveelheid aardbeien voor de helft van de kersenprijs…? Na een bezoekje aan Kersenkwekerij de Lieshof betaal ik met liefde voor mijn doosje donkerrode verwennerij.

Karen Meijs

Christ en Anny Biemans zijn in 2002 in Breda begonnen met het kweken van kersen in een kas. Na het planten van maar liefst 800 boompjes konden ze drie jaar later genieten van de eerste oogst. Echt een overwinning! Maar ook echt hard werken. De speciale zaden worden in Amerika gekocht. Miljoenen aaltjes zijn nodig voor de biologische bestrijding van taxuskevers. Op warme dagen heeft 1 kersenboompje wel 10 liter water nodig. Voor de bestuiving worden 3.000 hommels en 120.000 bijen gekocht of (jawel) gehuurd. En dan kan er nog heel veel mis gaan…

Karen Meijs

Tijdens een rondleiding door de kas kan Christ je alles vertellen over de drama’s en successen die zich af hebben gespeeld in de kersenkwekerij. Anny trakteert je op een kersenvlaai en een kersenlikeurtje om het feest compleet te maken. Een aanrader voor iedereen die graag kersen eet en dol is op verhalen over eten en de natuur.

Liesstraat 97 te Breda ~ geopend in mei, juni en juli

* Zomertips 2013:
1: Kunstroute
2: Kinderboekenmuseum
3: Anne Frank Huis
4: Museum voor Communicatie