Selecteer een pagina

Annet Schaap begint haar masterclass voor schrijfdocenten met “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik zal het wel niet kunnen.” Ze heeft weinig ervaring met masterclasses geven en deelt haar onzekerheid. De onzekerheid die een rode draad vormt, of vormde, in haar leven als illustratice en schrijfster van Lampje. Als je op zoek gaat naar woorden voor je verhaal dan loop je het risico dat er ook woorden tevoorschijn komen die je liever niet wilt schrijven of wilt horen. We dragen allemaal corrigerende stemmen met ons mee: stemmen die je klein houden, streng voor je zijn of wachten op toestemming. Hoe ga je daar mee om?

Je tegenstem is als een kompas. Hoor je hem dan ben je waarschijnlijk aan het groeien, aan het veranderen. En dat is spannend. Wat doe je dan? Een paar suggesties van Annet:

  • Luister naar muziek terwijl je schrijft
  • Neem een pauze en ga bewegen, maak een wandeling
  • Zeg hardop F*CK YOU! tegen je onzekerheid 😉

Annet tipt de video van Elizabeth Gilbert over omgaan met creativiteit, onzekerheid en hoge verwachtingen. Ongeacht in welke tijd je leeft, welk beroep je hebt en of je al een bestseller hebt geschreven of nog gaat beginnen: