Selecteer een pagina

Too Good To Go is de naam van een app die op een creatieve manier de strijd aangaat met voedselverspilling. Aanbieders van eten en drinken zoals bakkers, supermarkten en restaurants bieden een pakket met overgebleven producten aan. Voor een fijn prijsje kun je een verrassingspakket (ook wel: magic box) reserveren bij een aanbieder naar keuze. Je kunt van alles kopen in de app, van ontbijtjes tot cupcakes en van sushi tot salades. Ook warme gerechten die over zijn aan het einde van de dag kun je komen ophalen wanneer de locatie sluit.

Ik heb onlangs een ontbijtje opgehaald bij Hotel Nassau in Breda. Voor nog geen zes euro kreeg ik een zwaar pakket mee naar huis. Op de foto zie je een gedeelte van de inhoud, ik heb nog een paar zoete lekkernijen bewaard voor een ander moment 🙂
Goed om te weten: er zijn ook vegetarische opties verkrijgbaar en speciale magic boxes voor de feestdagen.

Inmiddels zijn er al meer dan 27 miljoen maaltijden gered van een enkele reis prullenbak via dit systeem. Je kunt de app gratis downloaden en een account aanmaken – betaalgegevens vul je pas in zodra je een bestelling plaatst.