Selecteer een pagina

Foto: Joost PistoriusSinds 1 februari 2013 werk ik in het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg, bij ICT & Medische Techniek. De slogan van het ziekenhuis is ‘het gewone buitengewoon goed doen’ en de sfeer is dan ook no-nonsense. En toch voelt iedere werkdag een beetje als een aflevering van Grey’s Anatomy – in het echt. Op mijn ICT-werkzaamheden kom ik later nog eens terug, dit keer een zijspoortje: het TweeSteden Journaal.

Het TweeSteden Journaal is het personeelsblad van het TweeSteden ziekenhuis en verschijnt in een oplage van 3.500 exemplaren. Ik heb meegedaan aan een brainstorm over vernieuwing van het blad, van informatief en zakelijk naar een modern tijdschrift. Sindsdien ben ik lid van de redactie.

Voor mijn eerste artikel heb ik een verpleegkundige van de PAAZ (Psychiatrische Afdeling) geinterviewd. Nu denk je bij een verpleegkundige misschien aan een schattige jongedame in een wit jasje? Ik trof een beer van een vent! Erg vriendelijk en hij kon me goed uitleggen hoe zijn werkdag er uit ziet. Ook heb ik de tas van een collega nader bekeken en we hebben samen de inhoud geanalyseerd – ze is tenslotte GZ-psycholoog.

Karen Meijs

De foto’s bij de artikelen zijn gemaakt door Joost Pistorius, ziekenhuisfotograaf.