Selecteer een pagina
Foto: Jilster

Foto: Jilster

Tijdschriften lezen: wie is er niet dol op? Vermaak je gasten op je bruiloft met een zelfgemaakt tijdschrift of verras het bruidspaar met een weddingzine als cadeautje op hun trouwfeest.

Het maken van een tijdschrift is makkelijker dan je denkt. Wel heb je er een gezonde dosis creativiteit, geduld en een computer met internetverbinding voor nodig.

Begin met het maken van een inhoudsopgave. Zo kun je snel inschatten hoeveel pagina’s je tijdschrift gaat worden en welke teksten en foto’s moet gaan verzamelen. Reserveer daarnaast ruimte voor pagina’s met alleen een mooie afbeelding, een gedicht of een citaat. Probeer een mix aan te houden van korte tekstjes, verhalen en wees niet zuinig met foto’s.

Mogelijke onderwerpen:

–          Loveshoot / verlovingsshoot

–          Aanzoek

–          Vrijgezellenfeest

–          Programma

–          Getuigen

–          Locaties

–          Bruidsmeisjes

–          Bruidsjurk en trouwpak

–          Ceremoniemeester

–          Huwelijksreis

De vorm van de teksten kun je zelf invullen. Een nieuwspagina, interview, quiz, brievenrubriek, modereportage, stripverhaal, advertentiepagina, kookrubriek, enquête, woonrubriek, journalistieke reportage, dagboek, wist-u-dat-jes, enzovoort. Om inspiratie op te doen kun je tijdschriften die je zelf graag leest nog eens doorbladeren. Welke koppen spreken je aan? Waar blader je meteen naar toe? Welke stijl foto’s spreekt je aan?

 

Mijn weddingzine - Foto: Jilster, Coverfoto: Mon et Mine

Mijn weddingzine – Foto: Jilster, Coverfoto: Mon et Mine

Begin op tijd met het maken van het tijdschrift! Als de datum van de bruiloft nadert dan zijn er nog zoveel zaken te regelen, het geeft een gerust gevoel als je tijdschrift alvast klaar is. Of als je in ieder geval de teksten en foto’s al verzameld hebt. Dan is het een kwestie van invoeren op de website, knutselen met lettertype’s, kleuren en pagina-indelingen en natuurlijk: proeflezen! Vraag aan je aanstaande of aan een goede bekende met gevoel voor tekst om nog eens kritisch te kijken naar je weddingzine. Het zou jammer zijn als er een foutje in staat. Denk je: leuk idee, maar een tijdschrift is niets voor mij? Dan kun je natuurlijk ook zelf een krant maken!

 

Dit artikel is eerder verschenen in Trouwmagazine ZankYou