Selecteer een pagina

Tabeeh, Literair Café is een maandelijks praatprogramma op ORTS. Deze maand ben ik te gast en praat met organisator Walther Ligtvoet en sidekick Hans Bellingwout over mijn kijk op de wereld, ondeugende verhalen en generatieverschillen. Het leuke is dat Walther verschillende workshops bij mij heeft gevolgd en zijn ervaringen deelt. Het is een open gesprek over creatief schrijven, lesgeven en welke boeken en principes je daarbij kunt inzetten.

Wilde je altijd al weten:
– Waarom ik “Kaatje Chocolaatje” heet?
– Hoe is het om een les te volgen bij mij?
– Wat ik zie veranderen bij mijn deelnemers?
– Of er toelatingseisen zijn voor schrijfcursussen?
– Waar de verhalen en gedichten blijven die ik zelf schrijf?
– Waar je de tijd vandaan haalt om te schrijven?
– En wat als je helemaal geen fantasie hebt?

Luister dan zeker de uitzending terug!

Op basis van mijn lijstje met favoriete artiesten heeft Hans een aantal nummers gekozen. Je hoort de volgende muzikanten voorbij komen in het programma: Folk Road Show, Joris Linssen & Caramba, Pink Martini en The Beatles. Bij muziek borrelt ook de vraag op met welke intentie de teksten geschreven zijn en hoe het creatieve proces van de makers verlopen is. Zie ter inspiratie het artikel over Op een dag als deze, zing ik voor jou een lied.

Wil je op de hoogte blijven van de uitzendingen van Tabeeh, Literair Café? Volg dan de facebookpagina of kijk op de website van Culturele Werken.