Selecteer een pagina

Via de website GoodReads kun je bijhouden welke boeken je gelezen hebt, wat je op dit moment leest en wat er nog op je verlanglijstje staat om te lezen. Een handige website voor boekenwurmen zoals jij en ik! Ik was ‘m uit het oog verloren maar sinds een paar maanden houd ik weer keurig bij wat ik lees en wat ik nog wil lezen.

Via GoodReads kun je een doel bepalen: hoeveel boeken wil ik in 2017 lezen? Ik schat in dat ik gemiddeld een boek per week lees dus ik heb mijn doel gezet op 50 boeken lezen in één jaar tijd. En dan nu de tussenstand, het jaar is voor 1/3 voorbij en hoeveel heb ik daadwerkelijk gelezen?

 

Mooi op schema! Deze boeken hebben mij het meest geraakt, vooral Nederlandse schrijvers dit keer:

Voor wie ik heb liefgehad – Marcel Vaarmeijer
Louise Veldman, een rebelse dame in het verpleeghuis, blikt terug op haar leven. Onder het genot van sterke drank – overgegoten in een melkpak zodat de verpleging het niet afpakt – denkt ze terug aan haar romances en verliezen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van dagboekfragmenten leer je Louise steeds beter kennen.

Huidpijn – Saskia Noort
Bekende Nederlander Anne Koster komt tot de conclusie dat ze in een fantasiewereld leeft. Haar vriend, haar carrière, haar droomhuis, haar kinderwens, haar moeder… hoe écht zijn ze? En zijn de gebeurtenissen in haar leven daadwerkelijk zo dramatisch of ligt het aan haar perspectief?

Kluitjesvolk – Marianne Zwagerman
Een boek met korte hoofdstukken, columns zou je kunnen zeggen, die steeds eindigen met de zin het hoeft niet. Je hoeft niet naar kantoor, je hoeft je niet te binden, je hoeft niet tot het einde te blijven. Marianne Zwagerman heeft een uitgesproken mening en zet je aan het denken op basis van haar ervaringen. Een boek dat prikkelt en uitdaagt.

Behind closed doors – B.A. Paris
Hoe is het om getrouwd te zijn met je grootste nachtmerrie? Een spannend verhaal over hoe het voelt om – soms letterlijk – gevangen te zitten in een huwelijk. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het vaak ook zo. Of toch niet?