Selecteer een pagina

Yes, het is me gelukt! Ik heb het afgelopen jaar 50 boeken gelezen, je kunt hier teruglezen waarom dat belangrijk voor me is. Graag deel ik met jou wat mijn top 10 is van de boeken die ik gelezen heb, wie weet zit er een leuk boek voor je tussen. Heb je nog een leestip voor mij? Laat ‘m hieronder achter als reactie en wie weet zie je het boek over een jaar terug in de top 10 van 2018 🙂

How to find love in a bookshop – Veronica Henry
Na het overlijden van haar vader erft Emilia zijn boekenwinkel in een knus stadje in de Engelse Cotswolds. Ze erft daarmee ook de gebrekkige administratie en een flinke schuld. Al lezend leer je de bewoners van het stadje kennen en wordt steeds duidelijker wat de waarde is van de winkel en hoe iedereen met elkaar verbonden is via de liefde voor boeken.

Voor wie ik heb liefgehad – Marcel Vaarmeijer
Louise Veldman, een rebelse dame in het verpleeghuis, blikt terug op haar leven. Onder het genot van sterke drank – overgegoten in een melkpak zodat de verpleging het niet afpakt – denkt ze terug aan haar romances en verliezen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van dagboekfragmenten leer je Louise steeds beter kennen.

Het geheim van mijn man – Liane Moriarty
Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat. En stel je dan eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is.

The Muse – Jessie Barton
Dit boek bevat twee verhalen die elkaar steeds afwisselen en uiteindelijk verbonden blijken te zijn door een schilderij. Enerzijds het verhaal van de dochter van een kunsthandelaar tijdens de Spaanse Burgeroorlog. De tweede verhaallijn volgt de carrière van een meisje uit Trinidad dat in 1967 in Londen gaat werken voor een kunstkenner.

Behind closed doors – B.A. Paris
Hoe is het om getrouwd te zijn met je grootste nachtmerrie? Een spannend verhaal over hoe het voelt om – soms letterlijk – gevangen te zitten in een huwelijk. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het vaak ook zo. Of toch niet?

Wedding Night – Sophie Kinsella
Lottie weet het zeker als haar vriend Richard haar uitnodigt voor een lunch: hij gaat haar ten huwelijk vragen. De lunch eindigt echter in een ontgoocheling en Lottie is weer vrijgezel. Ze is vastbesloten te trouwen en als Richard niet wil, dan maar met haar jeugdliefde Ben. Halsoverkop vertrekken ze naar Griekenland voor  hun huwelijksreis.  Haar zus Fliss – zelf verwikkeld in een echtscheiding – vindt dat Lottie een grote vergissing maakt. Daarom besluit ze ook een vliegticket naar Griekenland te boeken om de honeymoon te saboteren.

Mijn hond, mijn redding – Julie Barton
Als Julie op haar tweeëntwintigste depressief wordt is golden retriever-pup Bunker haar reden om op te staan: doordat ze voor hem moet zorgen leert ze ook weer voor zichzelf zorgen. Hij voelt haar aan. Hij is er onvoorwaardelijk voor haar.

Ik ken mijn ikken – Karin Brugman, Judith Budde, Berry Collewijn
Dit boek nodigt je uit op een andere manier naar jezelf te kijken en jezelf te beschouwen als een persoon die niet uit één maar uit een heleboel ikken bestaat. Je hebt verschillende subpersonen die allemaal met andere ogen naar de wereld kijken. Ze houden er verschillende gewoonten op na en hebben andere gevoelens en gedachten. Door naar je verschillende ikken te luisteren wordt het makkelijker te begrijpen waarom je doet wat je doet.

Huidpijn – Saskia Noort
Bekende Nederlander Anne Koster komt tot de conclusie dat ze in een fantasiewereld leeft. Haar vriend, haar carrière, haar droomhuis, haar kinderwens, haar moeder… hoe écht zijn ze? En zijn de gebeurtenissen in haar leven daadwerkelijk zo dramatisch of ligt het aan haar perspectief?

Kluitjesvolk – Marianne Zwagerman
Een boek met korte hoofdstukken, columns zou je kunnen zeggen, die steeds eindigen met de zin het hoeft niet. Je hoeft niet naar kantoor, je hoeft je niet te binden, je hoeft niet tot het einde te blijven. Marianne Zwagerman heeft een uitgesproken mening en zet je aan het denken op basis van haar ervaringen. Een boek dat prikkelt en uitdaagt.