Selecteer een pagina

“Mensen weten van literatuur vaak iets saais te maken. Daar houd ik niet zo van.” Met deze woorden begint Carry Slee de boekpresentatie van Durf te schrijven! “Op de middelbare school leer je al dat schrijven niet leuk is en wat je allemaal niet mag doen als je schrijft. Daar moet je doorheen als je later een boek wilt gaan schrijven. Want als je mooie verhalen kunt verzinnen dan kun je ongetwijfeld ook mooie verhalen schrijven.”

Als kind speelde Carry bibliotheekje met haar poppen en knuffels. Haar moeder was depressief en al verhaaltjes verzinnend kon Carry even uit de problemen thuis vluchten. Op de lagere en middelbare school kreeg ze regelmatig op haar kop omdat ze zoveel verzon. Rond haar veertigste besloot ze haar fantasie om te gaan zetten in verhalen. Ze heeft inmiddels meer dan 80 boeken geschreven en voor 5 miljoen aan boeken verkocht. In het boek Durft te schrijven! deelt ze haar schrijfgeheimen. Hoe je inspiratie krijgt en jezelf ertoe zet om nu écht de pen op te pakken.

Je hoort overal verhalen. Als iets je raakt en je denkt er een paar dagen later nog steeds aan dan is het de moeite waard om er over te gaan schrijven. Durf zorgt ervoor dat een heel gewoon verhaal meer kracht krijgt. Naast elk goed boek staat een volle prullenbak: schrijven is véél uitproberen en weggooien. Het boek “Durf te schrijven!” staat vol met voorbeelden en oefeningen die je helpen bij het uitproberen en op gang komen.

.