Selecteer een pagina

Er gaat niets boven het lezen van een écht boek. Toch kan het soms handig zijn om een andere vorm van lezen te kiezen. Wil je veel boeken lezen en zit je koffer al vol dan bied een e-reader uitkomst. Wil je wel lezen maar tegelijk ook van het uitzicht genieten of zit je in de auto, probeer dan eens een luisterboek. Het mooie is: dit kan nu gratis met dank aan de bibliotheek.

De app LuisterBieb bevat meer dan 1.000 luisterboeken, speciaal voor leden van de bibliotheek. Ook recente titels zoals Dagboek van een getuige (Astrid Holleeder), Helemaal het einde (Lisette Jonkman) en Stromboli (Saskia Noort). Als je geen bibliotheeklid bent dan kun je de app uiteraard ook downloaden en een kleine selectie van boeken gratis luisteren.

Ik heb de app getest en ben er tevreden over. Je kunt het luisterboek op een willekeurig moment pauzeren, de app afsluiten en op een later moment weer verder luisteren. Het laden van de boeken kan alleen wanneer je een WiFi-verbinding hebt dus als je onderweg wilt luisteren dan vergt het enige voorbereiding. Fijn is dat je de afspeelsnelheid zelf in kunt stellen, dus of je op normale snelheid voorgelezen wilt worden of juist trager of sneller.