Selecteer een pagina
Foto: Shannon Simbulan

Foto: Shannon Simbulan

Alvast in de stemming te komen voor een bruiloft? Zin om inspiratie op te doen of even alle voorbereidingstress te vergeten met een leuk en luchtig boek? Er zijn veel romans en chicklits geschreven waarbij een huwelijk het middelpunt vormt van het verhaal. Tien leestips:

Bruiloft aan zee – Abdelkader Benali

Bruiloft aan zee is een met veel vaart en enthousiasme geschreven roman vol passie, schaamte en culturele verwarring, die op aanstekelijke en humoristische wijze verslag doet van het conflict tussen de tradities van ‘de landstreek’ en het leven in ‘de West’.

Daar komt de bruid – Melanie la’Brooy

Sabrina is een beroemde Australische televisiester. Ze woont in een penthouse met uitzicht op Bondi Beach en gaat binnenkort trouwen met Edward, een knappe bankier. Het feest moet natuurlijk tot in de puntjes geregeld worden. Sabrina vraagt haar jongere zus Mimi om hulp. Die heeft daar helemaal geen zin in maar ze is blut en Sabrina zal haar goed betalen. Mimi weet dat haar zus geen gemakkelijke tante is, maar tot haar afschuw krijgen Sabrina’s poeslieve commando’s een hardstalen ondertoon. De rivaliteit tussen beide zussen stijgt tot knetterende hoogten.

De Bruiloft  – Sophie King

Becky heeft de balans tussen het moederschap en haar carrière nog niet echt gevonden. Haar relatie met Steve staat daardoor onder druk. Daar komt nóg een stressfactor bij als haar vader Geoff opnieuw gaat trouwen met een vrouw die hij pas drie maanden kent. Becky vraagt haar vriendin Janie, die net bij een weddingplanner is ontslagen, om de bruiloft te organiseren.

Dubbel feest!  – Sophie Kinsella

Tijdens een heerlijke zomer in Oxford raakt de achttienjarige studente Milly bevriend met Rupert en zijn Amerikaanse vriend Allan. Als Rupert haar voorstelt om met Allan te trouwen zodat die in Engeland kan blijven, aarzelt Milly geen moment. Tien jaar later is Milly verloofd met de rijke Simon die prijs stelt op een grootse bruiloft met alles erop en eraan. Met nog maar vier dagen te gaan haalt het verleden haar onherroepelijk in. Hoe kan ze Simon en haar moeder vertellen dat ze al getrouwd is?

Het Huwelijksbureau – Farahad Zama

Het huwelijksbureau is een sprankelend, innemend debuut over clandestiene bruidsschatten, ouderwetse contactadvertenties en trouwen op stand, tegen de sprookjesachtige achtergrond van het hedendaagse India.

Mr. Commitment – Mike Gayle

Winkelen bij Ikea, etentjes bij getrouwde stellen en gesprekken over kinderen jagen Duffy de stuipen op het lijf. Hij heeft niet veel materiële zaken om te delen – afgezien van de afstandsbediening van zijn tv, het bier in de koelkast en zijn cd-verzameling – maar kan hij wel met de hand op zijn hart zijn jawoord geven? De keuze is: alles of niets. Nu of nooit. Met Mel, of zonder Mel. Heeft Duffy het in zich om, na een leven als ‘Mr. Onverantwoordelijk’, verder te gaan als ‘Mr. Commitment’?

Trouw(en) – Rianne Verwoert

In het Brabantse Eindhoven leeft de 25-jarige Marieke een lekker leventje met haar lieve vriend Rick. Alles is perfect; ze heeft haar eigen modezaak, een eengezinswoning en drie leuke vriendinnen. Als Rick haar romantisch ten huwelijk vraagt, slaat de twijfel bij haar toe. Ze denkt, weet bijna zeker dat hij haar bedriegt. Samen met haar vriendinnen, die hun eigen problemen hebben, gaat ze op zoek naar de waarheid.

Wedding Babylon – Imogen Edwars-Jones

In de traditie van de succesvolle Babylon-serie laat Imogen Edwards-Jones zien hoe het er achter de schermen aan toegaat bij trouwerijen. Waarom schieten de prijzen omhoog als gebak verandert in een bruidstaart of een bos bloemen in een bruidsboeket? Wat doe je als je twijfels krijgt voor het altaar en waarom zitten de speeches altijd vol flauwe, misplaatste grappen? Wedding Babylon bewijst dat de mooiste dag van je leven zomaar kan veranderen in je ergste nachtmerrie.

Zeg maar ‘nee’…  – Caitlin Matthews

Josie Flynn is in New York voor de bruiloft van haar Amerikaanse nichtje, Martha. Ze voelt zich alleen niet zo feestelijk, met haar scheiding net achter de rug, en die schreeuwerigebruidsmeisjesjurk die ze aan moet helpt ook niet echt. Bovendien lijkt het er verdacht veel op dat Martha voor de verkeerde man heeft gekozen! Kan Josie haar nichtje nog behoeden voor misschien wel de grootste fout van haar leven?

Zeven zonnige dagen – Chris Manby

Ingrediënten genoeg voor een trendy vrijgezellenfeest. Maar er is meer: onbeperkt gratis cocktails drinken, sexy begeleiders in Club Aegee en een ongemeen fel zonnetje. En als het er dan op aankomt, blijkt dat hun even weg willen zijn van alle problemen bijna omslaat in het niet meer willen terugkeren. Kan de hechte vriendschap tussen de drie vriendinnen deze zeven zonnige dagen overleven?

Dit artikel is eerder verschenen in Trouwmagazine ZankYou