Selecteer een pagina

Het_Rosie_projectDon Tillman, een man van eind dertig met autistische trekjes, is docent aan de universiteit in Melbourne. Hij is vastbesloten te gaan trouwen maar weet nog niet met wie. Daarom stelt hij een zestien pagina’s tellende vragenlijst op en begint hij Het Echtgenote Project. Hij probeert verschillende vormen van dating uit – geen van allen een succes. Dan schakelt hij de hulp in van zijn beste vriend: casanova Gene.

Al snel heeft Gene een kandidaat voor Don gevonden, ene Rosie. Ze is totaal ongeschikt voor het project van Don want ze rookt, is vegetariër en heeft geverfd haar. Toch kan ze de kennis van Don goed gebruiken dus ze besluiten elkaar te helpen. Samen gaan ze op zoektocht naar de vader van Rosie. Er volgt een hilarische cocktailavond en een verrassend uitstapje naar New York. In de laatste hoofdstukken van het boek blijkt Don toch meer gevoel voor romantiek te hebben dan je zou denken en probeert  hij op zijn manier het hart van Rosie te veroveren.

Don en Rosie zijn hoofdpersonen die direct je sympathie opwekken door hun eerlijkheid en onhandigheid. Zodra ze ergens aan beginnen weet je al dat er iets mis gaat. Het is alleen de vraag wat en wanneer? De zelfkennis en zelfspot van Don maakt dat je zijn dwangmatige gedrag, bijvoorbeeld zijn wekelijkse eetschema, begrijpt zonder dat het gaat irriteren. Het is een plezierig verhaal en je leeft direct mee met zowel Don als Rosie. Kortom: een hartverwarmend boek voor een koude herfstavond.

Titel: “Het Rosie Project”
Auteur: Graeme Simsion
UitgeverijLuiting – Sijthoff
Plaats en jaar van uitgave: Amsterdam, 2013
ISBN: 978 90218 08710