Selecteer een pagina

Brooklyn GirlsHet recept voor de perfecte voorjaarsdag: een tuinstoel, zon, geen afspraken, een verse aardbeiensmoothie en… een nieuwe chicklit. “Pia” is het eerste deel uit de serie Brooklyn Girls, geschreven door Gemma Burgess. De hoofdpersoon in dit boek is (wat een verrassing) Pia Keller. Zij is 22 jaar, net afgestudeerd en woont in New York.

Het verhaal begint met de nodige opstartproblemen en een onaangename kennismaking met de kracht van social media. Verschillende vriendinnen van Pia passeren de revue en het kost mij wat moeite om ze uit elkaar te houden. Aan mannelijk schoon geen gebrek in het verhaal wat het zowel spannend als vermakelijk maakt. Niet alle heren zijn namelijk even betrouwbaar…

Pia leent in een opwelling 10.000 dollar en koopt een zogenaamde food truck. Ze blijkt erg handig te zijn want ze knapt de truck zelf op en gaat naar de groothandel om boodschappen te doen. Haar caloriearme salades, pannenkoeken en desserts blijken al snel een hit. Ze stalt haar truck bij een kantoorpand en de klanten staan in de rij. Dit zou Pia zelfvertrouwen moeten geven maar het maakt haar juist onzeker. Wat zullen haar ouders wel niet denken? Wat weet ze eigenlijk van ondernemen?

Het eerste deel van Brooklyn Girls is een onvervalste chicklit dus je krijgt zeker waar voor je geld. Een lach en een traan en veel herkenbare grote en kleine problemen. Het boek is een aanrader als je op zoek bent naar een inspirerend voorbeeld van een jonge onderneemster.
Nieuwsgierig? Lees dan snel het eerste hoofdstuk.