Selecteer een pagina

In de tips van dit kwartaal staan geen lichtverteerbare onderwerpen. ‘De vriend’ gaat over rouw en de speciale band die je met een huisdier kunt opbouwen. In ‘Mijn geliefde boekhandel’ kijk je een interessant kijkje achter de schermen bij het opzetten en runnen van een eigen boekwinkel. Ben je creatief genoeg wanneer steeds meer lezers overstappen op de e-reader? En tot slot ‘Mijn duistere Vanessa’. Een boek dat nog een tijd in mijn hoofd bleef rondspoken. Hoe betrouwbaar zijn je herinneringen? Wat doet het met je om op volwassen leeftijd de keuzes te herzien die je maakte toen je nog jong(er) was en wie is verantwoordelijk voor je geluk?

De vriend – Sigrid Nunez (2019)
Genre: Literaire roman
Een schrijfster in New York verliest onverwacht haar beste vriend en mentor. De leegte die met zijn vertrek ontstaat, wordt al snel ingevuld in de vorm van een erfenis: ze krijgt zijn hond. Een Deense dog genaamd Apollo. Aan de hand van herinneringen leer je zowel de vrouw, de man als de hond steeds beter leren kennen. Een boeiend inkijkje in het leven van schrijfdocenten en hoe troostend een huisdier kan zijn bij het verwerken van een groot verlies.

Mijn geliefde boekhandel – Petra Hartlieb (2017)
Genre: Biografie, waargebeurd
Dit is het waargebeurde verhaal van een spontane actie: tijdens een zomervakantie ziet Petra een prachtige maar gesloten boekwinkel. Je volgt haar reis van Duitsland naar Wenen en alle stappen die nodig zijn om eigenaar te worden van een eigen boekhandel. Een boekhandel die al snel een woonkamer van de familie wordt en een ontmoetingsplaats voor de hele buurt. Maar ook een leven, een baan die je nooit stop kunt zetten en hoe de verantwoordelijkheid voor een winkel en personeel je zwaar op de proef stelt.

Mijn duistere Vanessa – Kate Elizabeth Russell (2020)
Genre: Literaire roman, psychologie
De slimme, ambitieuze, naar het volwassen leven verlangende Vanessa is vijftien als ze voor het eerst seks heeft met Jacob Strane, haar charmante en geraffineerde 42-jarige leraar Engels. De allesverterende affaire die volgt isoleert haar van haar omgeving en zal haar nooit meer volledig loslaten. Zeventien jaar later wordt Strane in de piek van MeToo door een andere voormalige leerlinge beschuldigd van seksueel misbruik. Vanessa is diep geschokt door het nieuws, want haar relatie met Strane, dat was toch ware liefde? Wanneer de oud-leerlinge contact met Vanessa opneemt komt zij voor een onmogelijke keuze te staan. Houdt ze vast aan het geloof in haar tienerherinneringen of herdefinieert zij het grootste liefdesverhaal van haar leven en haar seksuele ontwaken?