Selecteer een pagina

Op mijn blog blik ik elk kwartaal terug op de boeken die gelezen heb. Ik richt me graag op positieve dingen in het leven dus je ziet hier de boeken die me geraakt hebben, die me aan het lachen gemaakt hebben of die zo spannend waren dat ik moeilijk kon stoppen met lezen. De afgelopen maanden las ik ook een aantal boeken die ik “mwah” vond, best vermakelijk maar geen titels die ik van harte kan aanbevelen. Dus daarom deze keer een kort lijstje, een top 3!

25 gram geluk – Massimo Vacchetta
Als kind keek ik graag naar de tekenfilmserie Emily. Haar huisdier is een egel die Arthur heet, dat leek me ook wel gezellig. In 25 gram geluk vertelt dierenarts Massimo over zijn buitengewone vriendschap met het egeltje Ninna. Ze kwam onverwacht zijn leven binnen en gaf hem een nieuw doel: het opzetten van een speciale egelopvang. Nu wijdt hij zich fulltime aan de zorg voor deze beestjes – gewond, uitgeput, weerloos, maar met een wil om te leven die even sterk als aanstekelijk is. Het is een ontroerend boek over aandacht en liefde voor kleine dingen die leiden naar groot geluk.

Grote kleine leugens – Liane Moriarty
Op de pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse ouderfeest in een chaos. Gillende sirenes, schreeuwende mensen en een  een van de ouders blijkt dood. Is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie? Tijdens het lezen van verhalen vanuit verschillende perspectieven, ontrafel je langzaam hoe het zover heeft kunnen komen.Dit boek gaat over schoolpleinschandalen, ex-mannen en nieuwe vrouwen, moeders en dochters en de leugens die we onszelf vertellen.

Mooie meisjes – Karin Slaughter
Claire Scott is gelukkig getrouwd met Paul. Wanneer op het nieuws melding wordt gemaakt van een vermist meisje, moet Claire ongewild terugdenken aan haar eigen zusje, Julia. Zij verdween twintig jaar geleden en het mysterie is nooit opgelost. Maar wanneer Claire alsnog de waarheid over de verdwijning van haar zus ontdekt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn.