Selecteer een pagina

Voorlopig ben ik nog aan het nagenieten van de reis die ik gemaakt heb door West Canada. Van Vancouver Island met de ferry naar Prince Rupert en vervolgens via de Rocky Mountains en de toeristische toppers Banff, Lake Louise en Whistler weer terug naar Vancouver. Het is een gebied waar veel over geschreven is – geen wonder met zoveel inspiratie qua natuur en cultuur. Ik deel graag 3 romans met je die zich afspelen in deze regionen. Ook prima leesvoer als je ‘on the road’ bent!

Het kippencollectief – Susan Juby (2016)
Genre: Roman
Vol enthousiasme stort Prudence zich op de erfenis van haar oom: een boerderij op Vancouver Island. Ze weet zeker dat haar uitvlucht naar deze bouwval op het platteland de oplossing is voor al haar problemen in New York. Bijgestaan door knorrige hulp Earl, bloggende buurjongen Seth en kippenverzamelaar Sarah begint ze aan haar ondernemingsplan. Een boek over vallen en opstaan, creatief zijn met wat je hebt en een ode aan het boerenbuitenleven. Met ‘n vleugje bluegrass.

De ontembare – Guillermo Arriaga (2019)
Genre: Literaire roman
Dit boek is geschreven door de scenarioschrijver, regisseur en producer van de beroemde films “Amores Perros”, “21 Grams” en “Babel”. Het is een dikke pil maar het leest als een spannende film. Je begint met het verhaal over Juan in Mexico-Stad. Hij verliest één voor één zijn familieleden en blijft achter met de hond en zijn tienerliefde. Gaat hij wraak nemen op de moordenaars van zijn familie? Duizenden kilometers verderop jaagt Amaruq op een beruchte grijze wolf in het noorden van Canada. De twee verhaallijnen komen aan het einde mooi samen wanneer Guillermo een roadtrip maakt naar Canada en de hond en wolf steeds dichter bij elkaar komen.

Noord – Sien Volders (2018)
Genre: Historische roman
Begin jaren tachtig trekt Sarah, een jonge zilversmid, van Vancouver naar het noorden van Canada. Ze komt in een afgelegen goudzoekersstadje terecht en ontmoet er Mary, die de enige winkel en het postkantoor uitbaat. Het pad van beide vrouwen kruist dat van twee mannen: mannen die leven voor muziek, vrijheid en een bestaan in de wildernis. Gaandeweg leert Sarah hoe Mary’s leven een voorafspiegeling is geweest van het hare. Het is een boek wat je aan het denken zet over de keuzes die je zelf maakt. Jammer van het einde waar naar mijn idee nog snel een paar grote gebeurtenissen afgeraffeld worden terwijl de rest van het boek in een relaxed tempo gaat.