Selecteer een pagina

Hoe verleidelijk is het om tijdens deze broeierige lentedagen buiten te gaan zitten en weg te dromen bij een goed verhaal? Of ‘s avonds in bed toch nog een extra hoofdstuk te lezen, benieuwd hoe het verder gaat. Ik heb vierleestips voor je. Vier boeken waarbij alle vrouwelijke hoofdpersonen bovendien een interessant beroep hebben: bedenker van een televisieprogramma voor kinderen, makelaar, journalist en bioloog. Lees ze!

Het licht dat we verloren – Jill Santopolo (2017)
Lucy en Gabe ontmoeten elkaar op 11 september 2001, ‘nine eleven’. Samen besluiten ze dat hun leven wat moet betekenen, van belang moet zijn. Wanneer ze elkaar een jaar later weer tegenkomen, lijkt hun liefde voorbestemd. Dan besluit Gabe om als fotojournalist naar het Midden-Oosten te gaan en Lucy blijft in New York voor haar eigen carrière als televisieproducer. Het afscheid blijkt onvermijdelijk. Toch blijven ze worstelen met het idee van “wat als”.  Waren hun levens bedoeld om met elkaar verbonden te zijn? Hebben ze er goed aan gedaan om uit elkaar te gaan? Of hadden ze er alles aan moeten doen om samen te blijven?

Het huis van je dromen – Veronica Henry (2018)
Hunter’s Moon is het perfecte huis in de meest schilderachtige omgeving die iemand zich maar zou kunnen wensen: in een dal naast een riviertje in de mooie streek de Cotswolds. Vijftig jaar lang werd het bewoond door de familie Willoughby, door onvoorziene omstandigheden moet het nu verkocht worden. Belinda Baxter, de ambitieuze jonge makelaar die het voormalige jachthuis onder haar hoede neemt, voelt zich meteen aangetrokken tot het prachtige gebouw. In aanloop naar de verkoop ontrafelt zij het verhaal van de bewoners en is de vraag of de geschiedenis achterblijft in het huis of hen zal blijven achtervolgen.

Rio Grande – Nathalie Pagie (2018)
Een boek van een Bredase schrijfster! In ‘Rio Grande’ reist journaliste Tara Linders haar collega Diego achterna. Hij verbrak zijn relatie en verliet huis en haard om in Mexico, het thuisland van zijn vader, uit te zoeken wat hij nu echt wil: vrijheid en avontuur of een gesetteld gezinsleven. De eigenzinnige Tara mist haar partner in crime en grijpt zijn vermissing met beide handen aan. Ze gaat niet alleen, de mysterieuze undercoveragent Jay vergezelt haar. Samen doorkruisen ze de binnenlanden van Mexico, waar het gevaar voortdurend op de loer ligt. Als een anonieme tip hen naar de beruchte motorbende Escorpiones leidt en Diego in levensgevaar blijkt te verkeren, wordt het pas echt bloedlink.

De wolvenlus – Nicholas Evans (1998)
Een troep wolven waart in de bosrijke omgeving van het dorpje Hope in Montana, de streek waar ze een eeuw geleden tot op het laatste exemplaar werden afgeslacht. Nu worden ze beschermd door de wet en door de 29-jarige biologe Helen Ross, die in het gebied is om deze prachtige wilde dieren te observeren. Ook moet ze zien te voorkomen dat de wolven opnieuw worden uitgeroeid. Dit tot groot ongenoegen van de lokale ranchers die hun kuddes bedreigd zien en de komst van Helen afkeuren. Komt het omdat ze een vrouw is, voor de wolven vecht of omdat ze in de knoop zit met haar liefdesleven? Het is lastig om te duiden in welk genre dit boek thuishoort: het is zowel een roman als een verhaal met veel informatie over wolven in het wild.