Selecteer een pagina

ZoZuidasYes, een baan! Maar… wat trek ik aan op mijn eerste werkdag?
Zo Zuidas is een erg herkenbaar boek. Leuk als je net aan je eerste grote mensen baan begonnen bent en zeker ook vermakelijk als je al wat langer meedoet in het bedrijfsleven. Het boek bevat veel tips over solliciteren, gedrag op de werkvloer en omgang met collega’s. Vaak met een dikke knipoog en hilarische praktijkvoorbeelden. Dat maakt dit boek plezierig leesvoer: geen ingewikkelde grafieken, businessmodellen vol jargon of moeilijke afko’s (afkortingen).

Het boek is geschreven door drie jonge vrouwen: twee advocates en een bankier. Zij zeggen zelf over het boek: “Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit.”

Hartstikke gaaf zo’n belangrijke baan bij een internationaal bedrijf in Amsterdam, toch denk je wel twee keer na voordat je aan een carrière begint als je dit boek gelezen hebt. Want er is echt meer in het leven dan werk, werk en… werk. Aanrader voor iedereen met een kantoorbaan!

Titel: Zo Zuidas
Auteur: De Zoza’s
Uitgeverij: Ten Pages / Pearson Benelux
Plaats en jaar van uitgave: Amsterdam, 2010
ISBN: 9789043021562

Foto: AnnieAnniePancake via Flickr