Selecteer een pagina

“Ik zag de Pacific Crest Trail nog niet als een wereld. Het was een idee, vaag en vergezocht. Terwijl ik met mijn vinger de kronkelende lijn volgde, werd er iets in me wakker. Ik besloot dat pad te lopen, of althans zo ver als ik in honderd dagen kon komen. Ik was op het dieptepunt van mijn leven en had me nog nooit zo ontredderd gevoeld. Ik stond elke dag op met het idee dat ik vanuit een diepe put omhoogkeek. Maar dankzij die put zou ik nu wel een solowildernisloper worden. En waarom niet?”

In dit autobiografische boek gaat Cheryl, niet gehinderd door enige kennis, van start met een lange tocht door Amerika. Te voet. Met een rugzak die ze maar amper kan optillen, laat staan dragen. Tijdens het lezen ga je met haar mee op reis. Je voelt haar pijn: van de blaren op haar voeten tot het gemis van haar moeder, van de man die over haar grens gaat tot de beer die op bezoek komt. Ze is onverschrokken, onnozel en ontzettend eerlijk. Kortom: een fijne hoofdpersoon met de nodige imperfecties. En een dappere dame want ze zet een topprestatie neer.

Titel: Wild
Auteur: Cheryl Strayed
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Jaar van uitgave: 2012
ISBN: 9789021803548

Het boek is onlangs verfilmd met Reese Witherspoon in de hoofdrol. Ik ben, na het lezen van het boek, erg benieuwd naar de film! Heb jij het boek gelezen / de film gezien? Wat vond je er van?


Afbeelding: Miguel via Flickr