Selecteer een pagina

Wist je dat je hersenen voorgoed veranderen tijdens een zwangerschap? Veel van je karaktertrekken voor een belangrijk deel al in de baarmoeder werden vastgelegd?  Het mannelijk hormoon testosteron agressief gedrag stimuleert? Mannen vijf keer zoveel moorden plegen als vrouwen? De hoeveelheid daglicht en de temperatuur doorslaggevend blijken te zijn bij de beslissing om wel of geen oorlog te beginnen?

Wist je dat geluk besmettelijk is? Zodra iemand gelukkig is de kans op geluk bij vrienden, partners en familie toeneemt? Onze gemiddelde levensverwachting in de laatste 100 jaar gestegen is van 45 naar bijna 80 jaar? We de afgelopen 100 jaar steeds minder lichamelijke inspanning zijn gaan verrichten? Dat het een misverstand is dat sport gezond voor je is? Het beter voor je hersenen is om naar topsport te kijken?

Wil je nog veel meer van dit soort weetjes lezen? Trakteer je hersenen dan op Wij zijn ons brein, een toegankelijk boek over de werking van het menselijk brein. Met af en toe een uitstapje naar de dierenwereld. Ik doe geen uitspraken over de “waarheden” uit het boek, ik vond het gewoon vermakelijk en interessant om te lezen. (Wat zou dat over mijn brein zeggen… 😉 ?)

Titel: Wij zijn ons brein
Auteur: Dick Swaab
Uitgeverij: Atlas-Contact
Jaar van uitgave: 2010
ISBN: 9789025435226


Afbeelding: Dierk Schaefer via Flickr