Selecteer een pagina

Ik had nooit gedacht dat ik voor mijn plezier blogs van een jurist zou lezen. Toch doe ik het: ik ben geabonneerd op de nieuwsberichten van Charlotte’s Law en ik volg het kantoor op Twitter. Het leuke van Charlotte is dat ze in gewone mensentaal schrijft over wat mag en wat niet. Als je een evenement organiseert en foto’s maakt van de bezoekers: mag je die dan gebruiken op je blog? Als je een zelfgeschreven gedicht op social media plaatst, mag het dan door anderen gebruikt worden?

Charlotte heeft een boek gemaakt voor en over bloggers, in dezelfde vlotte stijl als haar website. Zegmaar juridisch met een knipoog. In het boek kun je alles teruglezen over de naam van je blog, het maken en bijhouden van een blog, het beschermen van je blog en het verschil tussen persoonlijk en commercieel bloggen. Ik vind het boek een aanrader als je van plan bent om te starten met bloggen: het is een volledige introductie. Heb je al een blog, dan kun je het boek gebruiken om te checken of je goed bezig bent en wat je nog kunt verbeteren.

Wil jij ook aan de slag met bloggen? Kun je wel wat hulp gebruiken? Dan ben je van harte welkom bij het schrijfcafé over bloggen, op donderdag 26 mei 2016 in Breda.

Titel: Wetboek voor bloggers
Auteur: Charlotte Meindersma
Uitgeverij: Charlotte’s Law
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789082329605