Selecteer een pagina

ontvoering toos van der valk“‘Jongens, hou eens op!’ zeg ik lacherig. Maar dan word ik vastgegrepen door de man die het dichtst bij me staat. De andere man drukt iets hards in mijn zij. Agressief sist hij in mijn oor: ‘Valks, wo ist Valks?’ Het besef komt met een schok. Dit zijn mijn kinderen niet. Dit is een overval. O mijn hemel, ze komen voor Gerrit.”

In 1982 wordt Toos van der Valk ontvoerd. Van der Valk… inderdaad, de dame die samen met haar man het eerste motel-restaurant Van der Valk in Nuland is gestart. De dame die 7 kinderen heeft en door vier Italiaanse mannen in het holst van de nacht uit haar woning is ontvoerd. Ze wordt naar een flat in België gebracht waar ze haar vasthouden in een tentje.

Toos van der Valk was de eerste bekende vrouw die ontvoerd werd in Nederland. Nog altijd is het een van de meest geruchtmakende ontvoeringszaken, die het land weken in zijn ban hield. Toos vertelde haar verhaal aan Elle van Rijn, die er een boek over heeft geschreven. Als je interesse hebt in spannende, waargebeurde verhalen dan is dit een aanrader voor je.

Titel: Mijn ontvoering
Auteurs: Elle van Rijn
Uitgeverij: Artemis van Co
Jaar van uitgave: 2011
ISBN: 9789047202455


Afbeelding: Roberto via Flickr