Selecteer een pagina

“Pogingen iets van het leven te maken” is het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 1/4 jaar. Vanuit een verzorgingshuis in Amsterdam schrijft hij over alledaagse avonturen, over de managers en de bewoners en al hun manieren en eigenaardigheden. Het is een dagboek en Hendrik schrijft iedere dag een kort verhaal van ongeveer 1 pagina.

Een fragment uit het boek:
“Het was gisteren weer feest bij het avondeten: er stond nasi op het menu. De meeste oude jongens en meisjes hier zijn van de gestampte pot, bij hun hoef je niet aan te komen met exotische liflafjes. Al bij de invoering van de spaghetti in Nederland, midden jaren ’60, zijn ze afgehaakt.
Mijn vriend Evert, die soms mee-eet als hij genoeg heeft van zijn eigen kookkunsten, bood zijn nietsvermoedende tafelgenoten sambal aan. ‘Wilt u misschien wat ketchup over de nasi?'”

Dit boek is een aanrader voor iedereen die in een verzorgingshuis woont, werkt of er wel eens op bezoek gaat. Hendrik is vastbesloten om te genieten van het leven en dat neemt niet iedereen in hem dank af. Sommige bejaarden klagen nu eenmaal graag. Met een paar medestanders richt Hendrik de club Omanido (Oud Maar Niet Dood) op en als lezer ga je met de club op avontuur.

Hendrik Groen heeft inmiddels een tweede dagboek uitgebracht, “Zolang er leven is”.

Titel: Pogingen iets van het leven te maken
Auteur: Hendrik Groen
Uitgeverij: Meulenhoff
Jaar van uitgave: 2015
ISBN: 9789029089975

 

Foto: Derek Midgley via Flickr