Selecteer een pagina

De Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954) is een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Haar zelfportretten en kunstwerken, kleurrijke verschijning en bijzondere leven lieten haar uitgroeien tot een wereldwijd icoon. Ook vandaag de dag is er nog veel belangstelling voor het werk en leven van Frida. Er zijn verschillende films over haar leven gemaakt, romans zoals Frida Kahlo en de kleuren van het leven en het zelfhulpboek Wat zou Frida doen?

Na de populaire expositie van de Gelman-collectie in het Cobra Museum is t/m maart 2022 in het Drents Museum een andere tentoonstelling te zien: Viva la Frida! Ook de binnenstad van Assen staat in het teken van Mexicaanse sferen. Ik bracht een bezoekje aan het museum en de stad en deel graag een aantal tips met je, mede mogelijk gemaakt door Marjolijn 🙂

Tips voor een bezoek aan Assen:

  • Assen is goed bereikbaar per trein, vanaf het station wandel je in een paar minuten naar het Drents Museum en het centrum. Mannes staat al op je te wachten!
  • Het centrum van Assen is compact en prima lopend te bezoeken. Begin met een rondje langs de muurschilderingen. Ook leuk om even te stoppen bij Bartje, het boegbeeld van Drenthe.
  • Heb je trek gekregen? Banketbakkerij Gosselaar verkoopt speciale Fridagebakjes.
  • Uiteraard mag een bezoek aan het Drents Museum niet ontbreken. Naast de tentoonstelling over Frida zijn er nog meer exposities die je kunt bezoeken zoals het Het Grootste Poppenhuis.
  • In Warenhuis Vanderveen kun je ouderwets gezellig winkelen en er is op dit moment een expositie van 21 Drentse kunstenaars en schrijvers. Het warenhuis heeft verder een kunstcafĂ© op de hoogste etage – hallo uitzicht!
  • Blijf je logeren? Ik kan Hotel de Jonge van harte aanbevelen, voor de ultieme beleving kun je een arrangement reserveren inclusief museumticket en andere leuke extra’s.