Selecteer een pagina

Het verlangen naar reizen blijft, dat zie je terug in de boekentips van dit kwartaal. We beginnen met een verre reis vol avonturen, van Nederland naar Japan. De andere twee boeken spelen zich af in Londen, het Londen van vroeger en de moderne stad anno 2021 met een gated community. Veel leesplezier!

De laatste reis van de boswachter – Dirk Jan Roeleven & Hester van der Vliet (2020)
Genre: Biografie, reisverhaal, waargebeurd
Dirk Jan en zijn vrouw Hester doen hun Subaru Forester, bijgenaamd de Boswachter, een belofte: als hij 500.000 km op de teller heeft staan brengen ze hem terug naar zijn geboortegrond in Japan. En zo beginnen ze vanuit Nederland aan een reis van 23.832 kilometer, zonder airco en zonder kennis van autotechniek. Het avontuur gaat over getergd Russisch asfalt, Mongolische woestijnwegen en Kazachse steppe-highways naar Vladivostok, van waaruit de veerboot naar Japan vertrekt. Weg van hun hectische leven en aangewezen op elkaar worden ze danig op de proef gesteld, en kunnen ze eindelijk eens goed praten over het feit dat ze ongewenst kinderloos zijn gebleven en wat dat voor hen betekent.

De theeroos – Jennifer Donnelly (2002)
Genre: Historische roman
Het is 1888 en Fiona Finnegan woont in een van de armoedige steegjes van East End in Londen. Overdag spelen de kinderen buiten en ’s nachts zijn het dieven, prostituees en dromers die rondhangen. Fiona werkt net als haar vader in de theefabriek van William Burton en droomt ervan om ooit samen met haar grote liefde Joe Bristow een eigen theewinkeltje te kunnen openen. Wanneer haar vader om het leven komt bij een ongeluk in de theefabriek merkt Fiona dat ook haar leven gevaar loopt. Ze vlucht naar New York en werkt zich daar op naar de top van de Manhattanse theehandel. Ondanks haar succes kan ze het verleden echter niet laten rusten en ze zint op wraak.

De therapeut, B.A. Paris (2021)
Genre: Detective, literaire thriller
Eindelijk komt de langgekoesterde wens van Alice en Leo uit: ze nemen hun intrek in een gerenoveerde woning in The Circle, een exclusieve gated community in Londen. Alice heeft niet eerder in een grote stad gewoond en moet dan ook even wennen. Toch wil ze er het beste van maken. Ze leert haar buren steeds beter kennen, en tijdens een buurtborrel komt ze te weten dat haar woning een schokkend geheim herbergt. Hierna raakt ze geobsedeerd door Nina, de therapeut die hun huis twee jaar voor Alice en Leo bewoonde en er werd vermoord, en ze wil er koste wat het kost achter komen wat er is gebeurd. Maar niemand wil haar meer vertellen over de precieze gebeurtenissen van destijds. Haar buren lijken iets voor haar verborgen te houden, en binnen The Circle blijkt alles lang niet zo perfect als het lijkt.

Meer leestips? Kijk eens naar de webserie Minibieb der onvolprezen boeken.