Selecteer een pagina

Agenda

Augustus 2020

Schrijfcafé online
Zondag 16 augustus 2020
Thema: Het leven vieren
Tijdstip: 10:30 – 12:30 uur
Prijs: € 12,50
Of je nu jarig bent in augustus of niet, er zijn genoeg redenen om het leven te vieren. Ook in deze gekke tijd gebeuren er een hoop goede dingen. Wat hoort voor jou bij vieren: taart, slingers en post? Of heb je eigen rituelen die een bijzonder moment markeren? Deze ochtend staan we stil bij grote en kleine vrolijke momenten in het leven. Met schrijfopdrachten die een glimlach op je gezicht toveren 🙂 en een gevoel van dankbaarheid oproepen.
Aanmelden

September 2020

Schrijfcafé online
Zaterdag 19 september 2020
Thema: Dag van de Minibieb
Tijdstip: 11:00 – 11:45 uur
Prijs: Gratis na aanmelding
Wat doe je met de stapel boeken in je huis? Geef je ze een tweede leven in de minibibliotheek of ga je er eerst mee spelen? Tijdens deze korte workshop leer ik je drie manieren waarop je iets creatiefs kunt doen met je boekencollectie.
Aanmelden

Schrijfcafé online
Zondag 27 september 2020
Thema: Gedichten als inspiratiebron
Tijdstip: 10:30 – 12:30 uur
Prijs: € 12,50
Er zijn ontzettend veel gedichten geschreven. Daar kun je nieuw werk aan toevoegen, je kunt het bestaande werk ook gebruiken om zelf aan verder te schrijven. Tijdens deze ochtend behandelen we verschillende vormen waaronder het contragedicht en het vertalen van poëzie. Een leuke manier om eens ‘met een andere bril’ naar je dichtbundels te kijken en op nieuwe ideeën te komen aan de hand van wat er al is.
Aanmelden

November 2020

Schrijfcafé online
Zondag 1 november 2020
Thema: Allerzielen
Tijdstip: 10:30 – 12:30 uur
Prijs: € 12,50
Deze ochtend nemen we de tijd en ruimte om woorden te geven aan iedereen die je mist. Allerzielen is vanuit verschillende geloven en culturen de gedenkdag voor overledenen. In Mexico wordt twee dagen lang stil gestaan bij Dia de los Muertos. Men gelooft dat de zielen van kinderen op 1 november terugkeren naar de aarde, en die van volwassenen op 2 november. Bij het schrijfcafé mag ieder gemis er zijn: of het nu om een kind, volwassene of dier gaat.
Aanmelden

Schrijfcafé online
Zondag 29 november 2020
Thema: Schrijven voor kinderen
Tijdstip: 10:30 – 12:30 uur
Prijs: € 12,50
Wanneer je voor kinderen schrijft dan is het handig om na te denken over de keuze van je thema, personages en verschillende soorten humor. Tijdens deze workshop ga je zelf aan de slag met het schrijven van een (kort) verhaal voor kinderen. Al zijn de tips ook prima toepasbaar op verhalen voor volwassenen, we zijn tenslotte allemaal kind geweest. Laat je inspireren door voorbeelden van onder meer Annie M.G. Schmidt en Ted van Lieshout.
Aanmelden

Niet gevonden wat je zocht?
Kijk eens bij Schrijven Online voor een overzicht van schrijfactiviteiten in Nederland:

Schrijven Magazine