Selecteer een pagina

Als kind keek ik graag naar tekenfilms. Meestal keek ik alleen of samen met mijn broer(tje). Er was één film in het bijzonder die ik samen met mijn vader keek. The Jungle Book. Toen ik hoorde dat er een remake van is gemaakt hoefde ik dan ook niet lang na te denken: hup, samen met mijn pa naar de bioscoop.

The Jungle Book is gebaseerd op het werk van de Britse schrijver Joseph Rudyard Kipling. Hij heeft in 1894 een verzameling verhalen en gedichten geschreven over het mensenkind Mowgli dat in de jungle in India wordt opgevoed door wolven. De verhalen doen denken aan fabels, met dieren die menselijke karaktertrekjes hebben. De verfilming is vrij luchtig in vergelijking met het boek waar morele lessen en politieke metaforen in verwerkt zijn.

In deze verfilming zijn de hoofdrollen weggelegd voor Mowgli, de wolvenroedel die hem opvangt en beer Baloe. Voor mij heeft deze film de ideale combinatie van avontuur, humor en spanning. Voeg daar moderne technologie en een flinke scheut nostalgie aan toe en je hebt een geslaagd concept. De film is beschikbaar via Netflix.

Foto via Flickr