Selecteer een pagina

Op mijn dertigste verjaardag kreeg ik van Annie, mijn moeder, twee kaartjes voor de voorstelling ‘Suus zingt Annie M.G.’ cadeau. We keken samen naar de speellijst en toen zagen we dat de première plaats zou vinden op een zondagmiddag in Amsterdam. We waren allebei nog nooit naar een première geweest dus dat leek ons wel wat 😉 en zo geschiedde. We hebben een heerlijke middag gehad in het knusse Zonnehuis.

Als Suzan Seegers op het toneel verschijnt dan begin je spontaan te lachen. En als ze dan ook nog eens de teksten van Annie M.G. Schmidt opnieuw tot leven laat komen… dat is genieten. Het leuke aan deze voorstelling is dat ze niet voor de klassiekers heeft gekozen maar juist voor minder bekende gedichten en liedjes.

In een radio-interview hoorde ik Suzan het volgende zeggen: “Annie M.G. Schmidt behandelt kinderen niet als kleine kinderen en dat is juist goed. Kinderen willen niet als kinderen behandeld worden. En dat herkennen we allemaal, want iedereen is ooit kind geweest. Waarom hield Annie zo vast aan het kind-zijn? Hoe blijf je een kind als je oud bent? Als je een kind bent dan lééf je.”

Een aanrader voor alle fans van het werk van Annie!
Bekijk hier de speellijst.