Selecteer een pagina

Als de dagen kort en koud zijn dan krijg ik zin om films te kijken. Lekker thuis op de bank met thee en chocolaatjes. Ik heb vier filmtips voor je, films die ik gekeken heb en die me zijn bijgebleven. Verhalen die je hart verwarmen of die een link hebben met creatief schrijven. Deze maand publiceer ik iedere zaterdag een winterse filmtip! We beginnen met een mierzoete film.

Letters to Juliet speelt zich af in Italië, in de stad Verona om precies te zijn. Sophie, een jonge Amerikaanse, bezoekt hier Casa di Giulietta. De casa is het huis van Julia uit Shakespeares beroemde werk Romeo en Julia. In de casa is een groep vrijwilligers aan het werk om alle brieven, die geschreven worden aan Julia, te beantwoorden. De vrijwilligers zijn geen experts maar ‘gewone’ vrouwen, met hoogte- en dieptepunten in hun liefdesleven. Vanuit hun eigen wijsheid en gevoeligheid schrijven ze reacties.

Sophie wordt uigenodigd om te helpen. Tijdens het verzamelen van de post komt ze een brief tegen uit 1957. Ze leest het verhaal van een Engels meisje, Claire, op zoek naar haar Italiaanse liefde. In een romantische opwelling besluit ze om de brief te beantwoorden.

Het Engelse meisje blijkt inmiddels grootmoeder te zijn en haar kleinzoon komt verhaal halen bij Sophie. Het drietal gaat op reis door Italië, op zoek naar de jeugdliefde van Claire.