Selecteer een pagina

We gaan drie jaar terug in de tijd. Locatie: het parkeerterrein van de Jumbo in Breda. Ik zit in mijn oude vertrouwde kersenrode Micra, al anderhalf uur. De ruiten condenseren en zo nu en dan veeg ik ze droog met mijn shawl. Buiten lopen mensen voorbij met volle boodschappentassen, blij dat het vrijdagavond is en het weekend begint. Ik heb een notitieblokje op het dashboard gelegd en kijk naar mijn aantekeningen. Het was een lang telefoongesprek met de jurist. Ik moet nog een paar woorden opzoeken.

Paulianeus handelen. Rechtbank. Curator. Mijn werkgever heeft gefraudeerd en wij medewerkers vragen een faillissement aan. Ik weet even niet meer hoe ik verder moet. Laat staan wat ik vanavond wil eten…

November is NaNoWriMo, National Novel Writing Month. Vier jaar geleden, in 2011, deed ik er voor het eerst aan mee. Het jaar daarna gooide het faillissement roet in het eten. Het jaar erna was november wederom een moeilijke maand: een combinatie van vrolijke verwachting en verdriet. Vorig jaar november herhaalde de geschiedenis zich jammer genoeg.

Nu waag ik een nieuwe poging. Er zijn ook dit jaar genoeg redenen waarom ik het niet zou doen maar hee: ik ga ervoor! In november 2015 schrijf ik 50.000 woorden. Ik heb nog geen idee of ik verder ga met het manuscript waar ik vier jaar geleden dapper aan begon. Of toch een kinderboek. Of een dichtbundel. Of…

Het plan is als volgt: ik ga naar de kick off in Amsterdam en in de leer bij Kathy Mathys en Kelly Meulenberg. De initialen K.M. staan ongetwijfeld garant voor succes in het schrijven 😉 schrijf je mee in november?