Zomertip 1: Kunstroute in Bergen

Kunstroute BergenHet is juli 2013 en Nederland loopt langzaam leeg: de vakantie is begonnen. Blijf je thuis en wil je toch een leuk & literair verantwoord uitstapje maken? Ik geef je deze maand iedere week een zomertip. Allemaal in eigen land en door mij getest! De eerste zomertip heb ik gevonden in het Noordhollandse Bergen.
Honderden kunstenaars lieten (en laten nog steeds) hun voetstappen hier achter. Ze vestigden zich permanent in Bergen of huurden er een woning om optimaal te kunnen profiteren van de inspirerende omgeving. Werden zij aangetrokken door de rust en ruimte van de brede lanen en het groen? Of door de duinen en het strand die iedere dag een nieuw schilderij vormen? Je voelt jezelf even een kunstenaar wanneer je de kunstroute loopt en zo de mooiste plekjes van Bergen ontdekt.

Museum Kranenburgh - Gedicht Holst

Geen gedoe met een papieren kaart en discussies over links of rechts: je download gewoon de app I-Tour 360 op je smartphone. De I-Tour geeft steeds een richtingaanwijzing en leuke weetjes onderweg. Zo wandel je voorbij Museum Kranenburgh, gevestigd in het huis waar dichter Lucebert zijn atelier had. Een andere graag geziene gast in Bergen was de dichter Holst. Hij was een echte womanizer. De verschillende vrouwen in zijn leven hebben hem geinspireerd tot gedichten die je onderweg tegen komt. En wie weet zie je de dorpsdichter uit Bergen aan het werk…

Hotel 1900

Aanraders: een reisje naar Bergen kun je prima combineren met een dag aan zee of een bezoek aan steden zoals Amsterdam en Alkmaar. Ik heb zelf gelogeerd in Hotel 1900, een knus hotel midden in het centrum van Bergen. Dineren in de stijl van vroeger kun je bij Het Huis met de Pilaren. Tegenwoordig is het helaas niet meer mogelijk om je kunstwerk achter te laten in ruil voor een maaltijd maar dat mag de pret niet drukken.

One thought on “Zomertip 1: Kunstroute in Bergen

  1. Pingback: Zomertip 1: Een verhaal van Moeder Natuur | Kaatje ChocolaatjeKaatje Chocolaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *