Selecteer een pagina

Waarom reis je? Deze vraag stelde ik onlangs aan deelnemers tijdens de workshop reisbloggen in de Kennismakerij. Zoveel deelnemers, zoveel antwoorden: van ‘mooie plekken bezoeken’ tot ‘mezelf verrijken’ en van ‘lekker genieten’ tot ‘andere culturen leren kennen ‘. Het doet mij deugd dat avontuur en vrijheid belangrijke motivaties zijn om op reis te gaan. Avontuur omdat het nauw samenhangt met creativiteit en vrijheid omdat je daar zelf iets over te zeggen hebt.

Tijdens de workshop heb ik toegelicht wat reizen doet met je inspiratie. Je maakt zelf de keuze of je onderweg foto’s maakt, een reisdagboek schrijft en/of een blog publiceert. In groepjes hebben we nagedacht over de opzet van een reisblog en lijstjes met titels gemaakt. Ook is er hard gewerkt aan de blogs met zere handen van het schrijven tot gevolg 😉 in de afbeelding kun je zien hoe de workshop ervaren is. Schrijven blijft een kwestie van doen!

Benieuwd geworden naar de blogs van de deelnemers? Een selectie kun je terugvinden op de website van Bibliotheek Nieuwe Stijl.