Selecteer een pagina

Van 9 t/m 16 september is het weer Week van het Schrijven. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd en ik kreeg het verzoek om een wedstrijd te bedenken. Dat is aan mij wel besteed! De spelregels kun je in dit bericht lezen. De opdracht is hartstikke leuk en je bent er niet veel tijd aan kwijt, je hebt het vast al druk genoeg. Bovendien kun je er een creatief-schrijven-verrassingspakket mee winnen.

Opdracht
Maak een schermafbeelding van jouw Google Gedicht. Om een Google Gedicht te maken heb je alleen een computer/laptop/smartphone en een internetverbinding nodig. Het is een gedicht dat je samenstelt in plaats van schrijft. Als Google-dichter vul je zoekwoorden in op de zoekmachine Google en vervolgens kijk je welke suggesties Google geeft. Het gaat om de kunst van het zoeken en het spelen met trefwoorden en vragen.

Hoe maak je een Google Gedicht?

  1. Ga naar Google.nl
  2. Typ een woord of een paar woorden in
  3. Kijk naar de autosuggesties
  4. Herhaal stap 1 t/m 3 tot je een mooie combinatie hebt gevonden
  5. Maak een prinstcreen

Voorbeeld:

 

 

Inzenden
Stuur een e-mail naar info@kaatjechocolaatje.nl met daarin de afbeelding van jouw Google Gedicht. Je kunt één gedicht insturen. Meedoen is mogelijk tot en met 22 september 2018.

Prijs
De maker van het mooiste gedicht ontvangt een verrassingspakket met daarin allerlei inspiratie over creatief schrijven. Alle deelnemers ontvangen na 22 september 2018 bericht over de uitslag.

Bonus
Onder de deelnemers verloot ik drie keer een exemplaar van Schrijven Magazine.

Spelregels
Deze winactie loopt van 22 augustus t/m 22 september 2018. De prijswinnaars worden persoonlijk op de hoogte gesteld. Prijzen worden alleen verstuurd naar woonadressen in Nederland. Ik streef ernaar gewonnen prijzen binnen twee weken te versturen. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Heel veel plezier met Google!