Selecteer een pagina
Foto: MusComHoe zou de geschiedenis zijn verlopen als de postzegel nooit was uitgevonden? Hoe deden ze dat vroeger, zonder internet: bellen en brieven sturen? Kun jij een dag zonder mobiele telefoon? Het Museum voor Communicatie in Den Haag geeft antwoord op deze vragen en bestaat uit presentaties over, je raad het al, communicatie. Geschreven, getypt, verteld, gefluisterd, online, offline…

Voor jonge bezoekers is er het Rijk van Heen en Weer. Via een pad dat mij deed denken aan een heel groot ganzenbordspel kom je in zes verschillende werelden terecht. Je kunt onderweg meewerken aan het Grote Thuistaal Woordenboek. Bijvoorbeeld als jullie thuis muizenkeutels zeggen in plaats van hagelslag.

Het leukste onderdeel vond ik de Briefgeheimen. Al 1.500 mensen hebben door middel van een kaart hun hart gelucht. Een onmogelijke liefde, een diep verlangen, een duistere daad: heerlijk al die geheimen. Je kunt er zelf  ook een geheim achterlaten maar ik vertel natuurlijk niet wat ik op het kaartje geschreven heb 😉 Een selectie van de briefgeheimen:

Briefgeheimen

Aanrader: in Den Haag geen gebrek aan musea, wat denk je bijvoorbeeld van MusCom in de ochtend en het Kinderboekenmuseum in de middag?