Selecteer een pagina

Afgelopen weekend vond in Music Club Kampen voor de tweede keer Fields of Folk plaats. Een kleinschalig festival met grootse artiesten.  Stel je eens voor: een grote zaal in de stijl van een saloon, overal aardige en vrolijke mensen, een strand met allerlei knusse hoekjes, haardvuurtjes, cider en cottage pies. Het voelde als thuiskomen. Dit weekend maakte het niet uit hoe je er uit zag en wat je deed, zolang je maar into folk was. Van hipster tot Schotse kilt en van Rammstein tot Robin Hood: alles was oké.

Folk is de verzamelnaam voor Britse en Keltische muziek waarbij traditionele muziekinstrumenten gebruikt worden. Denk aan een banjo, viool, thin whistle (fluitje), doedelzak en accordeon. Alle klassiekers kwamen voorbij op het festival: Molly Malone, The Irish Rover, Whiskey in the Jar en ga zo maar door. Dan weer in de originele versie en dan weer een variant met punk of speedfolk. En het publiek werd écht wild zodra er een doedelzak op het podium verscheen.


 

 

 

 

 

 

 

 
Ik waande me even in een ander land, alsof ik te gast was in Ierland, Engeland, P.S. I love you, Leap Year: dat allemaal tegelijk. Over muziek valt veel te schrijven maar het lijkt me toch beter om iets te laten horen. Dus bij deze, mijn vier favoriete bands van Fields of Folk!

Friends of the Family

Small Time Crooks

The Dubliners (Dublin Legends) 

Scrum

 

Always look on the bright side of life.