9 jaar Kaatje Chocolaatje

Hoera! Deze week viert Kaatje Chocolaatje haar negende verjaardag. Een mooie leeftijd, niet waar? Bijna een tiener. Zoals bij elke verjaardag genoot ik ook dit keer van een feestelijk moment met een lekker stukje taart. De rode draad van de afgelopen jaren als ondernemer is namelijk genieten. Van de wonderschone verhalen van mijn cursisten, van de organisaties die mij weten te vinden als creatieve docent en van mijn eigen-wijsheid.

Hoe anders begon het 9 jaar geleden bij de Kamer van Koophandel. Ik dacht dat het een bijzonder moment zou zijn om je daar in te schrijven. Met op zijn minst een uitgestoken hand om me te feliciteren met deze beslissing, wellicht nog een kopje koffie om samen het glas te heffen bij gebrek aan champagne en wie weet een leuk welkomstpakket. Dat was een deceptie. Ik kreeg alleen een brief van de Belastingdienst en de vraag of ik de inschrijfkosten kon pinnen. Bovendien zorgde mijn bedrijfsnaam voor protest. Niet serieus genoeg! Niet zakelijk genoeg! Niet duidelijk genoeg! Serieus en zakelijk zijn eerlijk gezegd geen termen waarmee ik mezelf graag beschrijf. Wel zorgvuldig en met een gezonde ondernemersgeest. De opmerking dat ik onduidelijk overkom is een regelrechte belediging. Zouden er echt mensen zijn die denken dat ik in mijn schuurtje bonbons aan het fabriceren ben? Ja, die zijn er. Maar er zijn ook een heleboel anderen die zeggen: wat een grappige naam, makkelijk te onthouden. Nog vaker hoor ik: het past perfect. En dat is toch het allerbelangrijkste van ondernemen, dat het je past en dat het na negen jaar nog steeds ‘lekker zit’? Dankjewel voor je betrokkenheid en nu op naar de volgende verjaardag 🙂

7 thoughts on “9 jaar Kaatje Chocolaatje

 1. Van Harte Gefeliciteerd met 9 jaar kaatjechocolaatje!
  Het is een feest om bij de workshops te zijn, het pakt vaak heel anders uit dan het thema doet vermoeden.
  Ga zo door en laat ons verrassen met onze eigen zinnen.
  Lieve groetjes van Annie

 2. Haha, herkenbaar! Ik had negen jaar geleden ook een bijzondere ervaring met de Kamer van Koophandel. Als je een BV opricht, wordt er ook een economisch antecedentenonderzoek (Scrabble!) naar je partner gedaan. Ongeduldig scheurde ik enkele weken later de envelop van KvK open. Kon ik dan eindelijk mijn imperium gaan opbouwen? Geachte mevrouw … verbijsterd staarde ik naar achternaam van mijn man. Alles had ik tot dan toe zelf geregeld, zelfs de toen nog noodzakelijke 18.000 Euro startkapitaal. Maar zodra de naam van manlief in de bestanden van KvK verschenen was, besloot de KvK mij ook zo te noemen. En dat terwijl de holding mijn eigen familienaam droeg… Hopelijk is er sindsdien veel veranderd! Je kunt in ieder geval erg trots op je bedrijf zijn, Karen!

  • @ Monique: Jeetje wat conservatief! En dat nog maar 9 jaar geleden… Gelukkig is er inmiddels (bij veel mensen dan), veel veranderd!

  • Dank Monique! En wat goed dat jij je niet hebt laten weerhouden destijds door de (onmogelijke) regels en eisen. Je bent je bedrijf en je eigen naam is dan onmisbaar, of het nu een bedrijfsnaam is of zoals in jouw geval een familienaam. Jij ook nog gefeliciteerd met je 9-jarige verjaardag 🙂

 3. Proficiat Kaatje! Gelukkig stond de start niet symbool voor de afgelopen 9 succesvolle jaren. Geniet er nog heel lang van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *