30 jaar

Nu er een nieuw jaar in aantocht is ben ik bezig met het werkboek van Leonie Dawson, voor een shining year in 2016. Met dank aan de tip van Monique Coppens: het is leuk om te doen én het geeft structuur. Het werkboek begint met terugblikken op het afgelopen jaar. De herinnering die steeds terugkeert is mijn 30e verjaardag, de hoogste tijd om daar over te bloggen!

Het was een dag vol verrassingen, voor mij en voor mijn gasten. Ik droomde er als klein meisje al van om mijn hobbies les geven, schrijven en organiseren te combineren… en nu kwam die droom uit. Een groep dierbare dames maakte kennis met creatief schrijven. We schreven over onze leeftijden, over feest vieren en jarig zijn, over de dingen waar we dankbaar voor zijn, over de natuur en over de liefde. Er was voeding voor onze geest en er waren feestelijke hapjes en drankjes. Er was muziek van Dorine Wiersma. In plaats van met een snoepzak ging iedereen met een goodiebag naar huis toe. Ik bleef achter met een warm hart en zoveel lieve cadeaus dat ik er verlegen van werd. Wat is het mooi om het leven samen te vieren.

saamhorig
dankbaar, blij
vrolijk jezelf op
luister naar je hart
feestje!

 

Als boekenwurm kreeg ik een onder andere een aantal boeken cadeau. Wie weet zie je ze nog eens terug als leestip!

 

Lieve vriendinnen, zussen & moeders,
behulpzame man, broer en vader,
mijn besties grote E & kleine E,
Bart en Ellen en fotograaf Monique,
Bedankt!

Jullie hebben mijn mooiste herinnering aan 2015 mogelijk gemaakt 🙂

7 thoughts on “30 jaar

 1. Warm en bijzonder was het , en is het nu weer om het zo terug te lezen.

  Liefs van P, met de P van Paddington, altijd goed, Peertje en Pien.

 2. Jeeejjj!!! Wat heerlijk om terug te lezen.

  Dertig
  De Dag
  Dat feesten mag.
  Daardoor niet te vergeten.
  Dag mooie dag
  Dromen blijf ik over.
  Dertig Dag.

  Dat was heel fijn om met jou te vieren! #good memories. Ook voor in mijn lif book 🙂

 3. Lieve Karen, Het was een onvergetelijke middag!
  Bijgaand een stukje uit mijn dagboek over jouw verjaardag; het meest bijzondere feest van 2015.

  Als ik om 2 uur aankom in Diessen, word ik al opgewacht door Karen’s moeder, Annie. Het feest is in de tuin, een groene lusthof met een grazig gazon en aan het eind een haagboog met een bankje. Er hangen vlaggetjesslingers en op de statafels liggen bolletjeskleedjes Er staat een lange tafel met schrijfblokjes waar ‘Creativity is intelligence having fun’ op staat. Er staan potjes met minihortentia’s. Daar gaan we straks schrijven. Eerst een kopje koffie met een appelcakeje. Annie heeft alles zelfgebakken. Karen en Annie zijn toepasselijk gekleed in…Bolletjesjurken!

  We drinken ons drankje aan de sta-tafels en dan begint de schrijfworkshop. We maken een naamgedicht en beantwoorden vragen, onderstrepen woorden die opvallen en maken een elfje:

  Meisje
  Jong belegen
  zoekt de sterrenregen
  dan zingt de merel
  onverwacht

  We lezen elkaar onze elfjes voor. Wat genieten we van Karen’s schrijfworkshop. Door de ‘catering’ worden ons de heerlijkste hapjes gepresenteerd op grote schalen. Ze hebben allemaal wel een chocoladetouch: chorizo met chocola en chocospek. Ook krijgen we een frisse tomatenconsommé met tomatensla. Op tafel staat een grote kan met jus d’orange waar limoenen in drijven. Appels hangen zwaar aan de takken. Kleedjes lichtblauw met witte noppen en vlaggetjes rood met gele noppen. Op de cadeautafel prijken boeken: happy cakeday, Mens wat ben je mooi en ‘het jaar dat ik dertig werd’.
  We maken een zwaan-kleef-aan-gedicht en uit mijn ‘confetti’ ontstaat:
  Miljoenen kleurrijke confettisnippers uitstrooien in deze bloementuin genieten met een stralende lach. Als huiswerk mogen we lijstjes schrijven en we ontvangen een supergave tulpen goodiebag.

  Aan het einde van deze mooie zomermiddag worden we verwend met een diner van couscous en cranberries, gevulde pie, salade en andere heerlijkheden. Roel en Ritchie zijn perfecte gerants en vader Meys laat zich in zijn wielrennersoutfit bewonderen. Dan neemt de familie samen met Carlo plaats op de schommelbank en dat is een mooi tafereel om te vereeuwigen.

  We proosten op Karen’s gezondheid en ik ben zo blij dat ik erbij mocht zijn. Het was een heerlijk tuinfeest!

 4. Lieve Karen, heel treffend weet je de dag terug te halen. Het was jou dag en je had die dag alles mee…. De gasten omdat je die zelf had uitgekozen, de drankjes en de hapjes waren zorgvuldig en met liefde bereid! Zelfs de kado’s waren overtreffend en dat komt omdat ze je heel goed kennen. Dan nog het geweldig mooie weer, waardoor er ook erg leuke foto’s gemaakt zijn. Kortom jij hebt genoten, dat weet ik zeker. En ik genoot weer van jou!

 5. Wat een mooie beschrijving van de dag en wat een hartverwarmende reacties van de aanwezige dames. Ik kan me er alleen maar bij aansluiten. Het was een topmiddag! Super georganiseerd tot in de kleinste details en het meest bijzondere feestje van 2015. Om met veel plezier op terug te kijken. Op naar een mooi nieuw jaar Karen, met weer veel mooie (schrijf)momenten!

 6. Pingback: Bloginterview: Zelfstandig ondernemen | Young Professionals Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *