Horen, zien en… doorvertellen

Karen MeijsAl in de dierentuin kon ik me urenlang vermaken met het bekijken van apen. Mijn ouders hadden geen kind aan me als ik in de buurt kwam van chimpansees, bavianen of orang-oetans. Diep geraakt was ik na het kijken van Gorilla’s in the Mist en ik leefde mee met King Kong. Mijn man Ritchie nam ik op sleeptouw naar Monkey World in het zuiden van Engeland (bekend van het tv-programma Monkey Business) en zelfs naar de jungle van Maleisië. Mijn vrijgezellenfeest speelde zich af in een safaripark. Ik bezocht lezingen van Patrick van Veen over chimpansee-politiek op de werkvloer, met titels als “Help! Mijn baas is een aap”. Een ander hoogtepunt was de ontmoeting met mijn heldin: apenspecialist en schrijfster Jane Goodall.

En dan is er Stichting AAP. Een organisatie die apen tegen mensen beschermt. Wacht even… ? Beschermen tegen mensen, is dat nodig dan? Ja, helaas wel. In het opvangcentrum komen apen en andere zoogdieren terecht vanuit proefdierlaboratoria, circussen, illegale handel en rechtstreeks van particulieren. Stichting AAP  is ook erg goed in storytelling. Niet alleen zielige foto’s laten zien van mishandelde diertjes maar het hele verhaal vertellen, vanaf de ontdekking en de redding tot en met de (goede!) afloop.

Een mooi voorbeeld is dit filmpje van Lucky:

En wist je al dat ik een adoptie-aap heb? Dat is een soort foster parent, de mijne heet Calimero en is een lampongaap. Ik kan het je van harte aanbevelen om een aap te adopteren. Stichting AAP stuurt je regelmatig een brief, e-mail, foto of filmpje om te laten zien hoe het met je diertje gaat. Je kunt zelfs een kijkje gaan nemen bij de apen in Almere zodat je zeker weet dat je donatie goed terecht komt. Zie onderstaande foto’s van de donateursdag, afgelopen weekend. Enne, ik heb geen aandelen (dat kan ongetwijfeld niet eens bij een stichting), ik vind het gewoon een erg sympathieke organisatie.

Stichting Aap

Stichting Aap

Stichting Aap

 

2 thoughts on “Horen, zien en… doorvertellen

  1. Appeal to caring people who love animals! Two pensioners have an animal shelter for their money and a lot of money is spent on treatment and cat food! But before the veterinary clinic has already formed debt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *