Ontspant u maar mevrouwtje

Als ik de website open klinkt er onmiddelijk een klingel-klongel-muziekje. Het moet rustgevend zijn maar ik word er zenuwachtig van. Geluid uit en al snel heb ik iets gevonden. Deze massage is niet te vergelijken met een sportmassage. De aanraking is veel lichter en is minder gericht op de specifieke spieren. Doordat je hele lichaam wordt gemasseerd met aromatische olie zul je merken dat je meer in contact komt met jezelf. Ideaal voor mensen die veel in hun hoofd bezig zijn.

Ik maak een afspraak en een paar dagen later, op 2 januari om precies te zijn, open ik de deur van het kleine gebouw. Ik ben hier in het kader van ontspannen aan het nieuwe jaar beginnen. Bij de balie vertel ik dat ik een reservering heb. De twee dames beginnen verschrikt met elkaar te praten in een taal die ik niet begrijp. Misschien is het Thais? Er wordt een derde dame bij geroepen en de discussie zwelt in volume en snelheid aan. Dan is het stil. Door een ferme hand word ik een doucheruimte in geduwd. Ik kijk even rond en kom dan weer naar buiten, ehm, excuse me…?

Even later heb ik begrepen wat de bedoeling is en dan duikt het volgende dilemma op. Ik heb een badjas gekregen en daaronder kan ik mijn eigen ondergoed aan of het zwarte wegwerpbroekje wat ik zojuist gekregen heb. Nu lijkt het me niet echt relaxed om in een plastic onderbroek gemasseerd te worden dus ik houd het bij mijn eigen keuze. Thuis leek een boxershort met daarop een verzameling vrolijke Amerikaanse vlaggen een veilige optie. Nu ik hier zo sta betwijfel ik dat. Straks denken ze nog dat ik een Trump-aanhanger ben.

Er wordt op de deur geklopt. Oké, Amerikaanse vlag dan maar. Een kleine, vriendelijk ogende dame neemt me mee naar de massageruimte. Het ziet er allemaal netjes en professioneel uit en enigszins gerustgesteld ga ik op mijn buik liggen en laat mijn hoofd rusten in het daarvoor bestemde gat in de tafel. Laat de ontspanning beginnen.

Het eerste wat me opvalt is de muziek. Wist je dat er jazzy panfluitedities van Love me tender, My Way en Bridge Over Troubled Water gemaakt zijn? Terwijl ik me probeer te concentreren op mijn lichaam in plaats van de muziek voel ik dat er iemand op de tafel… wacht even. Is er nu iemand op tafel geklommen? Het antwoord laat niet lang op zich wachten. Ik krijg een stomp in mijn rug die me de adem beneemt. En dan nog een, nog een, nog een. Voordat ik kan uitleggen dat ik een ander soort massage had gekozen, word ik gevoelsmatig uit de kom getrokken. Mijn lichaam piept, knakt en kraakt aan alle kanten.

Een uur lang word ik flink onder handen genomen door kleine maar zeer sterke handen. Ik denk even terug aan de aflevering van Broadchurch die ik gisteren zag. Iemand zei: “soms krijg je niet wat je wilt, maar wat je nodig hebt.” Zo is het maar net. Als het uur bijna voorbij is begin ik te lachen. Niet zacht en damesachtig maar hard en zonder schaamte. Ik kom niet meer bij. De tranen rollen over mijn wangen en ondanks de harde aanpak voel ik me beter dan ooit. En het mooiste is: de dame die mij gemasseerd heeft lacht net zo vrolijk mee.

 

Foto: via Flickr

4 thoughts on “Ontspant u maar mevrouwtje

    • Dank je! “Ideaal voor mensen die veel in hun hoofd bezig zijn.” En ideaal voor mensen die zin hebben om eens flink te lachen :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *