Schrijven in het groen 2018

Schrijven in het Groen is een combinatie van creatief schrijven en inspiratie opdoen in de natuur. In het entreegebouw van het Arboretum in Oudenbosch werken we onder het genot van een kopje koffie of thee aan schrijfopdrachten. Bij mooi weer doen we dit op het terras.
We wisselen het schrijven af met oefeningen in en wandelingen door de botanische tuin, een bijzondere combinatie.

Schrijven in het Groen zal in 2018 plaatsvinden op:
Donderdag 3 mei van 14.00 tot 16.00 uur – thema: vrijheid
Donderdag 7 juni van 14.00 tot 16.00 uur – thema: de levensweg
Donderdag 12 juli van 14.00 tot 16.00 uur – thema: stilte

Deelname is € 17,50, te voldoen per pin of contant.
Dit is inclusief de entreekosten voor het Arboretum en koffie/thee.
Aanmelden is niet nodig, je bent van harte welkom!

Zondag 29 april is er ter kennismaking een voorproefje.
Van 10.00 tot 12.00 uur krijg je een introductie op Schrijven in het Groen met verschillende opdrachten.
Deelname aan dit voorproefje is slechts € 2,50. S.v.p. aanmelden bij het Arboretum.

Het adres van het Arboretum is Achter ’t Postkantoor 1 in Oudenbosch, je kunt hier gratis parkeren.

Donderdag 3 mei: Vrijheid
Aan de hand van vragen gaan we op zoek naar de waarde van vrijheid. Waarom zou je vrij willen zijn en wanneer weet je zeker dat je vrij bent? We gaan het hebben over vrijheid van denken en over de wijsheid in jezelf. Vrij zijn is gekoppeld aan loslaten. Al filosoferend gaan we op zoek naar woorden die betekenis geven aan jouw gevoel van vrijheid.

Donderdag 7 juni: De levensweg
Wegen zijn een mooie vergelijking met ons levenspad. Er zijn kruispunten waarop een keuze wordt gevraagd, bruggen of vlotten waardoor een afgebroken weg een vervolg krijgt. Er zijn omwegen, zijwegen en er is soms een gulden middenweg. Er zijn wegwijzers en verkeersregelaars, doodlopende wegen en snelwegen. Als jouw leven een weg was, wat voor weg was het dan? Een zandpad, een snelweg of een weg vol beren?

Donderdag 12 juli: Stilte
Stilte heeft allerlei betekenissen: geluidloos, zwijgen, een ongemakkelijke stilte, de stilte voor de storm, doodse stilte, eeuwige stilte… hoeveel soorten stiltes ken jij? Al schrijvend gaan we achterhalen wat stilte voor jou betekent. Ook onderzoeken we het effect van stilstaan.

“Wanneer ik het woord ‘stilte’ uitspreek vernietig ik haar”
– Wislawa Szymborska

2 thoughts on “Schrijven in het groen 2018

  1. Wat een positief nieuws allemaal., Karen. Hoe je je ook voelt als je instapt in het lezen van deze mail, je wordt er oprecht blij van. Wil steeds ook een keertje komen, maar ben zo druk; maar misschien moet ik het toch maar doen, om rustiger van te worden…. Kende tot vorige week de schrijfster Wislawa Szymborska niet, totdat bij een vergadering de voorzitter die dag opende met een gedicht van haar “Er zijn van die mensen die…”Het inspireerde me zo, dat ik nodig deze Boekenweek op stap moet om dat te gaan kopen……

  2. Let op: er zijn werkzaamheden aan de spoorwegovergangen in Oudenbosch. De overgang bij de Vaartweg/Molenstraat is open 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *