Selecteer een pagina

Monique SmitUitgeverij A3 boeken is 10 jaar geleden opgericht door Adrie Beyen. In de loop der jaren heeft zij zich gespecialiseerd in boeken,  kaarten en spellen over oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Denk hierbij aan persoonlijke ontwikkeling, kunst- en cultuurhistorie, astrologie, natuurbeleving en (dagboek)schrijven. Mijn schrijfvriendin Monique nodige me uit voor de jaarlijkse schrijfdag met workshops van auteurs die samenwerken met A3.

’s Ochtends krijg ik les van Christine de Vries: expert op het gebied van dagboekschrijven. Ik leer de basisvaardigheden van luisteren: luisteren naar wat ik zelf te vertellen heb en luisteren naar de verhalen van anderen. Bijzonder dat je na het voorlezen niets tegen elkaar mag zeggen. Knipogen mag gelukkig wel 😉

De middag staat in het teken van woord & beeld bij Wendy Smit. Blij als een kind maak ik het doosje met kleurpotloden open en ga aan de slag. We spelen met taal, we lachen en schrijven. Ik dacht altijd dat ik niet mooi kon tekenen maar het gaat prima, wat een ontdekking. Ook leer ik met meer aandacht te kijken.

Het was een dag vol wijze woorden van wijze vrouwen. Bedankt Monique voor de inspiratie!

adrie

Monique, Adrie, Mirte, Esther & ik

Tijdens het schrijfcafé in Breda en Tilburg ontvang je deze maand een exemplaar van HEUS: het tijdschrift van A3.