Modern sprookje

Tekstschrijfster Jessica Lambooij was vorige maand aanwezig bij het Schrijfcafé in Tilburg. Ze heeft een leuke blog geschreven over hoe ze het vond en hoe haar schrijfproces er uit zag. “Een sprookje heeft een opbouw met bepaalde eigenschappen. Aan mij als deelnemer van het Schrijfcafé was het eerst de taak om bij een aantal eigenschappen een vergelijking te maken. In eerste instantie lastig, maar eenmaal op dreef blijven de vergelijkingen komen. Schaamte is als verstoppen onder een deken, vreugde is als een regen van confetti, angst is als een schreeuw in de nacht, berouw is als een schaduw die het licht verduisterd.

Ik kies voor gierigheid en optimisme als de twee eigenschappen die deel uit maken van mijn sprookje. Ik start mijn sprookje niet met ‘Er was eens….,’maar met

Er is eens een dame met een heel groot zakenimperium in de 21e eeuw.

Ik gebruik hier de tegenwoordige tijd en een onderwerp dat goed in deze tijd past. Ik beschrijf de hoofdpersoon kort door aan te geven wat ze heeft en wat ze niet heeft. Vervolgens kies ik uit een probleem, uitdaging, wens of onverwachte gebeurtenis.

Haar zus drukt de mand in haar handen. Een rozig, kaal bolletje met blauwe oogjes kijkt haar nieuwsgierig aan vanonder haar dekentje.”

Lees hier de volledige blog van Jessica.


Foto via Flickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *