Selecteer een pagina

Het klinkt een beetje zweverig en het werkt op je lachspieren: een goed gesprek met een boom. Om eerlijk te zijn denk ik meteen aan boomknuffellaars en het horen van stemmen. Maar… het kan ook op een moderne manier. Praten met een boom door middel van een app! Met de gratis Hortus Chat kun je een praatje aanknopen met de bomen in één van de 20 botanische tuinen in Nederland.

Op donderdag 7 september 2017 gaan we schrijven in het groen. Een mooi moment om de Hortus Chat in het echt te proberen want we doen dit in het Arboretum in Oudenbosch, dit is één van de tuinen waar de chat aan gekoppeld is. Om 14:00 uur starten we in het ontvangstgebouw, het adres is Achter het Postkantoor 1 in Oudenbosch (gratis parkeren voor de deur).

Een boom bestaat uit een stam, wortels, takken en groene blaadjes of vallende bladeren. Als mens zijn we ook geworteld en doorlopen we seizoenen: van iets nieuws laten groeien tot loslaten wat te zwaar is geworden.

Je krijgt schrijfoefeningen over jouw wortels, je roots. Spelenderwijs gaan we op zoek naar wat we kunnen leren van de bomen en wie weet kom je een inspirerende zijtak of een verboden vrucht tegen.

Voor 15 euro krijg je twee uur lang inspiratie, toegang tot de botanische tuin en koffie/thee. Inschrijven is niet nodig, je bent van harte welkom.