Selecteer een pagina
Karen Meijs Als kind was mijn favoriete uitstapje een bezoek aan de bibliotheek. Al heel jong leerde ik keuzes maken: er waren zoveel mooie en interessante boeken om uit te kiezen. Ging ik voor een spannend nieuw verhaal of toch weer een vertrouwde favoriet?  Ik mocht er maar drie mee naar huis nemen…

Nog steeds kan ik de afdeling kinderboeken moeilijk weerstaan. Of ik nu in een bibliotheek ben of een boekenwinkel, er gaat een magische aantrekkingskracht van uit.

Het Kinderboekenmuseum in Den Haag ademt dezelfde fijne sfeer uit als de bibliotheek. Er zijn muren gemaakt van kinderboeken (die wil ik ook!) en overal om je heen zie je vertrouwde tekeningen en quotes uit kinderboeken. Het museum is er heel goed in geslaagd om kinderen op een plezierige manier te stimuleren om te gaan lezen en creatief om te gaan met taal. Maar voor volwassenen is het een feest van herkenning en een garantie voor een flinke dosis jeugdsentiment.

 

Door de Papiria-route te volgen kom je op alle plekjes van het museum: van het Date Café tot het Diepe Denkersdal. Je krijgt hierbij hulp van onder andere Pippi Langkous en Minoes. Tot 1 september kun je workshops volgen in het museum om net zo goed te leren tekenen als een echte kinderboekenillustrator.

Aanraders: het museum is heel compact en goed te combineren met een bezoek aan het Letterkundig Museum en de Koninklijke Bibliotheek (handig: allemaal in hetzelfde gebouw gehuisvest). Je kunt het beste met de trein naar Den Haag Centraal gaan, als je de uitgang “Anna van Buerenplein” neemt dan ben je er in een minuutje.

Bekijk al mijn zomertips: leuke & literaire uitjes in Nederland.