Zomertip 3: Openluchtmuseum

open lucht museumEen reisje maken met een tijdmachine: wie droomt er niet van? Ik heb goed nieuws voor je: het is mogelijk om terug te gaan in de tijd. Niet eens zo ver van huis, in Arnhem. Het Nederlands Openluchtmuseum toont je de geschiedenis van Nederland uit de afgelopen eeuwen. Denk hierbij aan boerderijen, een molen, een kerk, een schooltje en een brouwerij. Je kunt een kijkje nemen in oude slaapkamers, keukens en winkels. Lekker binnengluren!

Ambachten zoals wassen (zonder machines), brood bakken en hout bewerken worden live gedemonstreerd. In het Openluchtmuseum is aandacht voor alle Hollandse streken, er zijn bijvoorbeeld Tilburgse arbeiderswoningen. Ideaal om inspiratie op te doen als je bezig bent met een historisch verhaal of als je wilt weten in welke omstandigheden je (groot-) ouders geleefd hebben. 

Een foto-impressie van mijn bezoek aan het museum:

Openlucht museum

Het Openluchtmuseum is zeer geschikt als je een leuk uitstapje zoekt waarbij kinderen en/of hond welkom zijn! Het grootste deel van de bezienswaardigheden is buiten dus ik zou er naar toe gaan op een zonnige dag.

Bekijk ook zomertip 1 over kersen en zomertip 2 over het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *