Selecteer een pagina

Een levensverhaal is een manier om in contact te blijven met je dierbaren en biedt een handvat om je in te kunnen leven in de wereld van de ander. In het najaar wordt er, in het kader van Dementievriendelijke gemeente (DVG) Hilvarenbeek, een workshop ‘Levensverhaal schrijven’ georganiseerd in de bibliotheek van Hilvarenbeek. De workshop ‘Levensverhaal schrijven’ is bedoeld voor familieleden en mantelzorgers van mensen met (lichte) dementie en ouderen.

Karen Meijs geeft de workshop. Karen: ‘de uitgangspunten voor het schrijven over levenservaringen zijn universeel, ongeacht leeftijd, achtergrond of situatie. Er zijn wel een paar tips bij het ophalen van verhalen en herinneringen bij een familielid of goede vriend waar je aandacht voor moet hebben. Als mantelzorger heb je een band met degene voor wie je zorgt waardoor je zelf het beste de inschatting kan maken wat er mogelijk is’. De focus bij de workshop ‘Levensverhaal schrijven’ ligt op het verhaal en niet op de situatie zoals die nu is.

Er worden twee bijeenkomsten georganiseerd. Bij de eerste bijeenkomst krijg je oefeningen en tips over het schrijven van levensverhalen. Met de tips kun je zelf aan de slag. De tweede bijeenkomst worden ervaringen en verhalen met elkaar gedeeld. Dan is er ook ruimte om vragen te stellen en te vertellen over hoe het gegaan is. De deelnemers kunnen veel van elkaar leren omdat iedereen met hetzelfde proces bezig is.

Praktische informatie over de workshops levensverhaal schrijven

De workshop is bedoeld voor familieleden en mantelzorgers van mensen met (lichte) dementie en ouderen en staat ook open voor ieder ander met belangstelling voor het schrijven van een levensverhaal.

De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten van 2,5 uur per keer in de bibliotheek. Het eerste half uur is een inloop met koffie/thee er zijn ondersteunende materialen uit de Dementheek beschikbaar. De workshop wordt gegeven op vrijdag 13 oktober en vrijdag 24 november, steeds van 9.30 tot 12.00 uur.

Om genoeg aandacht te kunnen besteden aan ieders verhaal wordt uitgegaan van maximaal 12 deelnemers.

De kosten per deelnemer bedragen € 10,00 voor twee bijeenkomsten.

Voor info en aanmelden: maivanlimpt@bibliotheekmb.nl, of 013-5051281.